Internet

articolul anterior articolul urmator

Alphabet închide Loon, proiectul prin care voia sa ofere conexiuni la internet prin intermediul unor baloane aflate la mare altitudine

2
22 Jan 2021 08:35:53
Autor: News.ro

Loon, divizia Alphabet care încerca să dezvolte servicii de internet cu baloane, se alătură numeroaselor proiecte trecute pe linie moartă de gigantul american.

Alphabet a anunţat că închide Loon, companie care urmărea să ofere acces gratuit la internet în zonele izolate, folosind baloane care zburau perioade foarte lungi de timp înainte să fie schimbate.

Loon apela la baloane de dimensiuni foarte mari, unele cât un teren de tenis, bazate pe energie solară şi heliu. Acestea compuneau o adevărată reţea la înălţime, preluând alternativ, unul de la altul, sarcina de a transmite internet pe Pământ.

“Nu am găsit o modalitate de a obţine costurile suficient de mici pentru a construi o afacere durabilă”, a spus şeful Loon, Alastair Westgarth.

Loon lasă în urmă, conform reprezentanţilor companiei, baloane care pot zbura sute de zile şi echipamente de reţea care pot acoperi o arie de 200 de ori mai mare decât cea acoperită de o antenă tradiţională.

În vara anului trecut, mult mai târziu decât şi-ar fi dorit, Loon a lansat primul serviciu comercial. În colaborare cu un operator local, Loon acoperea 50.000 de kilometri pătraţi din Kenya cu ajutorul a 35 de baloane.

Compania cu 200 de angajaţi a părut mereu că se află în contratimp cu concurenţa. În vreme ce Loon se ocupa cu baloane, SpaceX, Amazon şi alţii, lansau sateliţi prin care să furnizeze internet de mare viteză pe întreaga suprafaţă a globului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
22.01.2021, 17:41:39

Musk mai are puțin și oferă internet gratuit pe Lună și pe Marte .. iar ăștia se joacă cu baloanele ... Deja nu mai e vorba de ...contratimp ..

Utilizator Adevărul
24.01.2021, 22:42:32

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările