Internet

articolul anterior articolul urmator

Am verificat politicieni din România cu programul care recunoaşte emoţiile

2
16 Nov 2015 11:50:11
Autor: Răzvan Băltăreţu
Sorin Oprescu pare destul de fericit în poza aceasta.
Sorin Oprescu pare destul de fericit în poza aceasta.

Microsoft are un program care recunoaşte chipul unui om şi pe acesta citeşte emoţiile. E încă la început, dar suficient de bun să testezi politicienii din România cu el.

Microsoft vrea să ştie ce anume ai simţit când ţi s-a făcut o poză, iar Project Oxford Emotion ar trebui să facă fix asta. Este încă la început, dar reuneşte cele mai recente dezvoltări în inteligenţa artificială şi în recunoaşterea facială de care dispune Microsoft. A fost anunţat la conferinţa Microsoft Future Decoded.

Project Oxford Emotion este dezvoltat pentru a servi alte aplicaţii personalizate, care se vor conecta la sistemul de calcul din Microsoft Azure. Astfel, aplicaţiile conectate la serviciul Azure vor putea identifica o mulţime de expresii faciale de toate felurile, în orice context ar fi ele. Emoţiile care pot fi recunoscute sunt tristeţe, bucurie, furie, surprindere, dezgust, frică, mulţumire, sau, pur şi simplu, expresiile faciale neutre.

Pentru a putea testa Project Oxford Emotion, acolo unde am introdus pozele cu politicienii din galeria foto de mai jos, trebuie să intri pe site-ul oficial. Ai nevoie de imagini cu rezoluţie mai mare de 36x36 pixeli şi care să aibă maximum 4MB. Sunt suportate formatele JPEG, PNG, GIF şi PNG.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Utilizator Adevărul
17.11.2015, 09:57:12

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
28.11.2015, 20:44:46

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările