Internet

articolul anterior articolul urmator

Amazon se alătură Facebook în lupta împotriva videoclipurilor deepfake

1
22 Oct 2019 16:07:31
Autor: Andrei Brînduşescu

Facebook a anunţat cu câteva luni în urmă că doreşte să construiască o metodă avansată de detectare a noii ameninţări denumită deepfake, o tehnologie care presupune manipularea videoclipurilor şi a fotografiilor.

Amazon Web Services (AWS) va lucra alături de Facebook în iniţiativa denumită Deepfake Detection Challenge, în calitate de partener tehnic şi membru al comitetului de supraveghere a acestei iniţiative. Astfel, cei de la Amazon vor oferi experţi în machine learning pentru ”suport tehnic” şi suma de un milion de dolari (în credite AWS) echipelor care necesită servicii de cloud pentru a-şi îndeplini munca.

În cadrul acestui proiect, Facebook oferă cercetătorilor mostrele de care au nevoie pentru a-i ajuta să descopere videoclipurile realizate cu ajutorul deepfakes. Astfel, 5.000 de filmări din cele peste 100.000 au fost puse la dispoziţia celor care doresc să se implice în această iniţiativă, şi să ajute la descoperirea trucajelor, arată Engadget.

Deepfake Detection Challenge este susţinută de nume importante ale industriei tech, precum Microsoft sau MIT, dar şi de New York Times sau Universitatea din Oxford. Intrarea celor de la Amazon în proiect arată însă faptul că există un interes comun în combaterea acestor videoclipuri trucate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

t mihai
23.10.2019, 01:15:33

"... Amazon se alătură Facebook..." Domnu' Brândusescu, când veti scrie în limba româna ?