Internet

articolul anterior articolul urmator

Apple, ţinta indirectă a unui atac de tip ransomware

0
22 Apr 2021 08:27:11
Autor: News.ro
Foto Unsplash.com
Foto Unsplash.com

Hackerii şantajează Apple după ce unul din partenerii companiei a refuzat să plătească recompensa cerută în urma infectării cu ransomware.

Quanta Computers, o companie taiwaneză, care produce componente pentru Macbook şi alte produse Apple, a confirmat că a fost ţinta unui atac cu ransomware.

La originea atacului se află grupul rus REvil, care are la activ mai multe atacuri de acest gen, cărora le-au căzut victimă companii precum Acer.

Ruşii au cerut o recompensă de 50 de milioane de dolari - o sumă considerată standard în atacuri care accesează datele unor companii importante.

Cei de la Quanta au refuzat să plătească, iar hackerii încearcă acum să obţină banii de la Apple, susţinând că se află în posesia unor informaţii legate de viitoare produse ale companiei.

Pe 20 aprilie, hackerii au postat online scheme ale unora din produsele lansate chiar în acea zi de Apple, pentru a arăta că pot afecta compania americană dacă nu primesc recompensa.

Postarea, făcută ca o şarjă de avertisment, a fost însoţită de un nou termen, de data aceasta direct pentru Apple, care ar trebui să plătească recompensa până pe 1 mai. În caz contrar, hackerii ameninţă cu postarea altor informaţii sensibile.

Nu se ştie exact ce date au obţinut hackerii în urma atacului. Dacă sunt, într-adevăr, informaţii despre viitoare produse Apple, compania americană ar putea alege să plătească cei 50 de milioane de dolari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările