Bitdefender se implică în mediul academic şi lansează un program de masterat, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti. Cum şi când poţi aplica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bitdefender a anunţat, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, lansarea unui program de masterat în securitate cibernetică, începând cu anul şcolar 2017-2018.

Programul de masterat Securitate şi logică aplicată al Facultăţii de Matematică-Informatică îşi propune să ajute studenţii să îşi dezvolte abilităţi practice în domeniul securizării informaţiei şi abilităţi avansate de gândire critică în domeniu.

Printre disciplinele studiate se numără: securitatea spaţiului cibernetic, sisteme de operare, inginerie inversă şi tehnici de securizare a codului, machine learning şi criptografie avansată.

Masterul de Securitate şi logică aplicată cumulează atributele unui program ştiinţific, de cercetare, cu cele ale unui master profesional. Durata programului care poate fi urmat la zi este de patru semestre.

În momentul actual, organizaţiile din întreaga lume se confruntă cu absenţa specialiştilor necesari pentru a administra infrastructuri IT în condiţii de siguranţă, capabili să remedieze vulnerabilităţile şi să contracareze ameninţările de securitate.

Combinarea securităţii cu elemente de logică matematică şi informatică teoretică vizează formarea unor specialişti cu competenţe variate care să poată înfrunta uşor provocările apărute în cele mai variate paradigme practice, indiferent de platforma folosită, limbajul de programare sau de resursele hardware.

Bitdefender a susţinut conceperea programului de masterat şi va contribui şi la implementarea acestuia.

De-a lungul timpului, Bitdefender a contribuit la dezvoltarea unor programe de studii similare la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. La Cluj-Napoca, peste 60% din materii sunt susţinute de angajaţi, iar 13 doctoranzi şi 15 masteranzi sunt implicaţi în pregătirea studenţilor, unde predau cursuri şi laboratoare în facultăţile clujene. 

Înscrierile au loc în perioada 14-18 septembrie, iar examenul constă în analiza rezultatelor obţinute de candidat pe parcursul programului de licenţă absolvit şi un interviu susţinut pe marginea lucrării de licenţă.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite