Internet

articolul anterior articolul urmator

Ce este Electroneum şi cum poţi mina moneda virtuală cu ajutorul telefonului mobil

7
9 Mar 2018 13:21:31
Autor: Claudiu Râpan
FOTO via Electroneum World
FOTO via Electroneum World

Anul 2017 poate fi caracterizat într-un singur cuvânt prin conceptul de criptomonedă. Lumea parcă a fost vrăjită de saltul uriaş realizat de Bitcoin şi de celelalte monede secundare, de genul Ethereum sau Ripple, şi a investit masiv în valuta viitorului. Pentru cei care, totuşi, nu au vrut să cumpere, a existat alternativa minatului.

Problema era însă una singură. Pentru a mina monede virtuale ai nevoie de un calculator ultra performant şi de multă electricitate. Multă lume s-a plâns că această alternativă nu este delco viabilă şi a renunţat la idee. Ei bine, a apărut pe piaţă o nouă criptomonedă, Electroneum pe numele său, care poate fi minată cu telefonul mobil.

Ce este Electroneum?

Creatorii monedei virtuale susţin că aceasta este prima criptomonedă care poate fi minată cu ajutorul telefonului  mobil. Aplicaţia aferentă este disponibilă, momentan, doar pe Android, şi poate fi descărcată de oricine. Cei interesaţi îşi pot face cont AICI, după care vor descărca platforma mobilă. La apăsarea unui buton ea îşi va face treaba şi va începe utilizarea resurselor smartphone-ului pentru a mina.

Electroneum are rolul de a face minatul mai uşor pentru cei interesaţi, nemaifiind nevoie de un calculator de top pentru asta. Valoarea unui Electroneum nu este chiar mare la momentul redactării articolului, ea situându-se la 4-5 cenţi, însă există potenţial de creştere.

În plus, telefonul mobil nu va fi secat de resurse în timpul acestui proces, platforma adaptând puterea de calcul în funcţie de folosirea acestuia. De exemplu, dacă aplicaţia care rulează în fundal vede că ai nevoie de smartphone la momentul respectiv, ea va reduce turaţia ”minerilor” şi îţi va permite să te foloseşti de procesor aşa cum trebuie. Atunci când smartphone-ul este în stare ”idle”, aplicaţia va rula la turaţii mai mari. Ce-i drept, este de aştept un oarece impact asupra bateriei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

b. e.
9.03.2018, 16:48:26

Android-ul și asa este un OS mare consumator de resurse. Dac te apuci de minat criptomonede pe smartphone, acesta devine inutilizabil și bateria se consuma văzând cu ochii.

Informatii Despre
10.03.2018, 09:30:57

O porcărie! Pe telefonul meu poate calcula o rata hash de maxim 21H/s, si potrivit calculatorului de crypto monede, o să fac 8$ în 365 zile. Adică să las aplicația pornită nonstop pentru nimic! Poate că ultimele telefoane de top pot duce mai mult, dar sincer, este o pierdere de energie și timp.

Poeer CODE4
27.04.2018, 05:03:56

se vede că ești lipsit de viziune...

Miner Android
6.04.2018, 12:00:20

Pentru cei interesati, folositi codul A4E8DF ca sa castigati ETN.Aplicatia nu consuma nimic, doar simuleaza minatul.

Utilizator Adevărul
14.04.2018, 01:27:50

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările