Cine sunt românii care au creat Hickery Music - aplicaţia care ştie ce muzică preferi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când am intrat pe Hickery Music mă aşteptam să fie un fel de Zonga sau Deezer, dar în schimb am zis: This is the s*hit! Mi-a generat piesele mele preferate pe care le-am postat în ultimii 5 ani pe Facebook, după care, pe baza gusturilor mele în materie de muzică, mi-a recomandat alte melodii. Am închis jazzradio.com (când lucrez am nevoie de jazz!) şi am rămas în Hickery.

Şi, pentru că muream de curiozitate să aflu mai multe despre povestea aplicaţiei, am dat buzna pe profilurile de Facebook ale lui Mircea Dima şi Florian Marcu, fondatorii ei, ca să îi iau la o serie de întrebări. Împart cu voi povestea lor şi planurile pe care le au în viitor. Şi-apoi vă invit să încercaţi şi voi aplicaţia

1. Cine sunt Mircea Dima şi Florian Marcu? Cum v-aţi cunoscut şi ce v-a unit să faceţi Hickery?

Ne-am cunoscut în timpul liceului la un concurs naţional de informaticムîn 2006. De atunci am ţinut legătura şi am discutat mereu diverse probleme de informaticăƒ.

Ύn timpul facultăţii am participat în echipă la diverse concursuri naţionale şi internaţionale de informatică din partea Facultăţii de Matematică şi Informatică, Universitatea Bucureşti. Amândoi am reuşit în clasa a12-a să fim membri în lotul naţional restrâns de informatică.

Faptul că am participat în echipă la câteva concursuri (şi am observat că lucrăm foarte bine împreună) precum şi faptul că amândoi avem spirit antreprenorial ne-a unit să facem Hickery.

Hickery a trecut prin mai multe idei şi implementări legate de recomandări de muzică, filme, ştiri, etc. Am lucrat mult timp part-time (în timpul facultăţii), dar acum 2 luni ne-am orientat doar către Hickery Music deoarece am observat că era cea mai folosită categorie de pe site. 

Mircea Dima:

- fost olimpic la informatică (membru al lotului naţional restrâns în 2008, medalie de argint Olimpiadă Naţională de Informatică 2008), participări şi premii la diferite concursuri naţionale şi internaţionale

- internshipuri la Adobe (Bucureşti), Facebook (Palo Alto) + alte 3 joburi printre care şi la Balaur.ro

- Membru al Comisiei Ştiinţifice la Olimpiadă Internaţională de Informatică 2013 în Brisbane Australia - foarte probabil şi în 2014 (Invited Host Scientific Committee at the Internaţional Olympiad în Informatics 2013 )

- Master la Vrije Universiteit Amsterdam

Florian Marcu:

- fost olimpic la informatică (membru al lotului naţional restrâns în 2010, locul 3 şi medalie de aur la Olimpiadă Naţională de Informatică 2010), participări şi premii la diferite concursuri naţionale şi internaţionale

- internshipuri la Adobe (Bucureşti), Twitter (San Francisco)

- în prezent, Master anul I la FMI Unibuc + teaching assistant (tot FMI Unibuc)

- refuzat oferte de la Facebook, Microsoft şi Google

2. Consideră că sunt un om care nu a auzit de Hickery. Ce-mi spui ca să mă convingi să încerc aplicaţia?

If you love to share and discover new music, but you're overwhelmed by the huge amount of data from social networks, boy do we have a product for you!

Hickery filters your Facebook feed and offers music recommendation based on your taste!

We believe Music is love in search of a word.

Hickery - Your personal music curator!

Hickery - Discover all the music you never knew you loved!

Hickery - Play the music you love!

Hickery - Share Passions. Pursue Happiness!

 3. Cine v-a susţinut şi finanţat până acum?

Ne-am finanţat singuri până acum. Chiar în momentul în care am finalizat Hickery Music 1.0, am fost informaţi că am câştigat servere în valoare de 20 000 euro de la Rackspace în cadrul unui concurs de startup-uri organizat de ei.

4. Când am intrat în aplicaţie şi am văzut că mi-a generat melodii de jazz şi de la Bon Jovi m-a cucerit. Dar voi ştiţi mai bine punctele forţe ale aplicaţiei. Îmi poţi da câteva exemple?

Cred că punctul forte este tab-ul Discover, recomandări personalizate bazate pe gusturile utilizatorului, la care lucrăm în continuu pentru a-l îmbunătăţi. De asemenea, în viitorul apropiat vom ataşa Hickery Party. Va las pe voi să vă imaginaţi ce va fi Hickery Party.

5. Ce-aţi simţit de când aţi început să lucraţi la Hickery şi până acum? Aţi vrut vreodată să daţi înapoi?

Hickery a trecut prin multe idei şi implementări, dar niciodată nu am vrut să dăm înapoi. Simţim că ceea ce facem noi poate avea un impact enorm asupra modului în care lumea descoperă conţinut nou.

Dezvoltăm de ceva vreme tehnologia din spatele Hickery şi funcţionează pentru orice tip de conţinut: muzică, filme, ştiri, fashion etc. Pe viitor dorim să realizăm Hickery Movies, News, Fashion, Party etc..

6. Voi aţi fost în practică la Facebook şi Twitter aşa că mi-ar plăcea să îmi povesteşti un pic despre experienţă asta şi despre cum este privită România de către străini.

Românii sunt priviţi foarte bine în Silicon Valley (probabil şi în alte locuri din US). Facebook şi Twitter sunt locuri unde orice persoană care lucrează în IT îşi doreşte să ajungă. Sunt locuri unde vii cu drag la lucru pentru că ştii că vei învaţă ceva nou, vei cunoaşte persoane noi precum şi faptul că fiecare angajat (inclusiv internii) pot avea un impact enorm asupra milioane de oameni. Nivelul de inteligenţă a angajaţilor este foarte înalt şi este o plăcere să discuţi cu lumea de acolo. Mai mult, internii sunt trataţi că nişte angajaţi full-time.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite