Internet

articolul anterior articolul urmator

Comisia Federală de Comerţ a SUA va verifica toate achiziţiile făcute de giganţii tech în ultimii 10 ani

0
12 Feb 2020 14:04:52
Autor: Andrei Brînduşescu

Într-un comunicat de presă, Comisia Federală de Comerţ a Statelor Unite (FTC) a cerut datele achiziţiilor realizate de Google, Apple, Amazon, Facebook şi Microsoft în ultimul deceniu.

Comisia a precizat că aceste cereri nu au ”un scop specific de aplicare a legii”, ci vrea să verifice că nu există anumite nereguli în contractele încheiate. Cererea acoperă toate achiziţiile efectuate de cei cinci giganţi între 1 ianuarie 2010 şi 31 decembrie 2019.

”Companiile care se ocupă de tehnologia digitală sunt o mare parte din viaţa noastră şi din economie” spune directorul FTC, Joe Simons. ”Iniţiativa va permite Comisiei să arunce o privire mai apropiată asupra achiziţiilor realizate în acest sector important şi să evalueze dacă agenţiile federale sunt notificate cu privire la tranzacţiile care pot dăuna competiţiei”, a adăugat Simons.

Achiziţiile nu sunt singurul lucru care va fi evaluat de FTC, deoarece Comisia a cerut ca giganţii tech să ofere şi detalii despre:

-strategiile de achiziţie;

-felul în care sunt aleşi membrii consiliului de conducere;

-înţelegerile cu privire la aducerea unor persoane cheie din alte companii;

-clauze contractuale care împiedică angajaţii să lucreze pentru un competitor după ce au plecat dintr-o companie;

-dezvoltarea şi evaluarea unor produse, după ce au fost achiziţionate, inclusiv felul în care bunurile obţinute au fost integrate şi felul în care datele obţinute au fost utilizate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările