Internet

articolul anterior articolul urmator

Competiţie în premieră la DefCamp: Cât de sigure sunt gadgeturile din Internetul Lucrurilor?

0
12 Nov 2015 13:12:57
Autor: Răzvan Băltăreţu
Andrei Avădănei este fondator şi coordonator DefCamp. FOTO Eduard Enea/Adevărul
Andrei Avădănei este fondator şi coordonator DefCamp. FOTO Eduard Enea/Adevărul

De Internetul Lucrurilor se vorbeşte de câţiva ani, iar subiectul principal e securitatea dispozitivelor din acesta. La DefCamp 2015 va fi o competiţie dedicată acestui subiect.

Competiţia IoT de la DefCamp 2015 este importantă în actualul context tehnologic, în care tot mai multe gadgeturi sunt conectate la Internet. Industria este încă la început, dar când vine vorba de securitate cibernetică lucurile se complică şi atacurile sunt din ce în ce mai frecvente, atacatorii găsind întotdeuna noi căi de exploatare a sistemelor informatice din domenii vaste de activitate.

Practic, o întreagă reţea poate fi compromisă prin atacul unui simplu gadget din sistem. La DefCamp 2015, Bitdefender pune la dispoziţia participanţilor dispozitive din universul IoT şi îi provoacă pe concurenţi să le descopere vulnerabilităţile.

Fiecare vulnerabilitate identificată şi raportată va fi analizată de către organizatori, iar cei care vor reuşi să găsească cele mai multe vulnerabilităţi vor fi premiaţi. Ideea de bază din spatele concursului este îmbunătăţirea sistemelor de tip IoT din punct de vedere al securităţii, dar şi provocarea participanţilor de a se implica activ în activităţile desfăşurate în cursul evenimentului. 

Prima ediţie DefCamp s-a desfăşurat în 2011, la Bran, şi a adunat 80 de participanţi. În acest an, pe 19 şi 20 noiembrie, DefCamp aşteaptă la Bucuresti peste 700 de participanţi din aproximativ 30 de ţări.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările