Internet

articolul anterior articolul urmator

Coronavirus: un site te poate ţine la curent în timp real cu numărul de cazuri şi zonele afectate de epidemie

0
27 Jan 2020 17:16:32
Autor: Andrei Brînduşescu

Site-ul este actualizat în mod regulat, cu ajutorul informaţiilor obţinute de la instituţii oficiale, precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi centrele pentru controlul şi prevenţia bolilor din China, SUA şi Europa.

Site-ul a fost creat de Centrul de Ştiinţe şi Inginerie a Sistemelor (CSSE) din Maryland, SUA, şi se foloseşte de datele transmise de instituţiile oficiale pentru a actualiza în timp real o hartă a lumii, unde vizitatorii pot vedea care sunt zonele afectate de epidemie şi câte cazuri sunt în fiecare ţară.

La momentul scrierii articolului, site-ul arată 2.886 de cazuri confirmate, cu 81 de morţi şi 59 de persoane care s-ar fi recuperat în urma tratamentului. De altfel, faptul că oferă şi cifra persoanelor recuperate în urma tratamentelor este unul dintre plusurile acestui site.

Fiecare casetă statistică are un înscris în partea de jos, care te anunţă cât timp a trecut de la ultimul update. ”Această unealtă este realizată cu scopul de a oferi publicului larg o înţelegere a situaţiei care se petrece la nivel global, cu surse de informaţii transparente” arată un mesaj postat de CSSE pe site-ul oficial al instituţiei.

Numărul real al persoanelor infectate este imposibil de determinat, însă unealta creată de CSSE oferă date de încredere legate de cazurile raportate şi indică zonele pe care utilizatorii ar trebui să le evite.

Teama că virusul ar putea fi mai greu de controlat decât se credea iniţial a fost enunţată pentru prima oară duminică de către Ministrul Comisiei Naţionale de Sănătate din China, Ma Xiaowei, care a menţionat că virusul poate fi transmis în timpul perioadei de incubaţie, ce durează până la 14 zile. Xiaowei a spus şi că cinci milioane de oameni au părăsit Wuhan, oraşul în care epidemia a fost detectată pentru prima oară, înainte ca autorităţile să îl închidă complet, notează Digital Trends.

Site-ul care monitorizează în timp real epidemia coronavirusului poate fi accesat aici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările