Countrylicious - lumea explicată vizual. Cum arată economia lumii pe site-ul realizat de un inginer român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr programator din România a realizat un site care explică într-un mod vizual economia mondială, cu ajutorul hărţilor făcute cu date publice de pe internet. Countrylicious este proiectul lui Daniel Chiriţă.

Despre site-ul tânărului născut în 1981 şi care în prezent lucrează la Bruxelles a scris şi publicaţia "Business Insider". Ea oferă mai multe hărţi care explică economia mondială cu uşurinţă, dar şi diferenţele între ţări. Potrivit blogului oficial al lui Daniel Chiriţă, site-ul prezintă informaţii cuprinzătoare despre ţările lumii, statistici despre populaţie, economie, comunicaţii şi transporturi.

Informaţiile sunt preluate de pe site-ul CIA World Facebook şi organizate într-o formă mai uşor de urmărit şi mai ales de înţeles. Countrylicious este organizat în mai multe secţiuni: hartă Interactivă, ţările lumii, clasamente, dar şi informaţii generale. Pentru fiecare există şi o prezentare detaliată. Cu ajutorul site-ului lui Chiriţă aflăm că Japonia are cel mai mare procent de datorie publică din PIB, urmată de Zimbabwe şi Grecia, că SUA are cea mai mare datorie externă, iar în Zimbabwe 95% din oameni nu au de muncă.

Dar hărţile interactive arată o imagine a economiei lumii. De exemplu, mai jos puteţi vedea ţările care exportă cel mai mult, pe primul loc fiind China, urmată de Statele Unite şi de Germania. Aceste ţări sunt şi principalele cumpărătoare de produse.

image

Ţările care vând cea mai mare cantitate de petrol.

image

Ţările cu cea mai mare penetrare a dispozitivelor mobile. Cel mai mult este în Hong Kong, unde o persoană are în medie mai mult de două telefoane. Cea mai mică rată este 0,03 telefoane pe cap de locuitor, în Eritrea.

image

Cea mai mare penetrare a internetului este în Islanda, 93,1%, iar cea mai mică este în Timorul de Est, cu 0,2%.

image

Ţările care cheltuiesc cel mai mare procent din PIB pentru armată. Pe primul loc este Oman, cu 11,4% din PIB, iar pe ultimul loc Islanda, care nu cheltuieşte nimic.

image

Vă recomandăm să intraţi pe Countrylicious dacă vreţi să vedeţi lumea într-un mod grafic atractiv. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite