Internet

articolul anterior articolul urmator

Cum colectează Google datele medicale a milioane de oameni

0
12 Nov 2019 19:23:31
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Google a confirmat că obţine date medicale ce aparţin unui număr semnificativ de persoane printr-un nou parteneriat cu Ascension, una dintre cele mai mari organizaţii nonprofit din sistemul de sănătate al SUA.

”Project Nightingale” este numele de cod primit de parteneriatul dintre Ascension şi Google, cele două companii anunţând că vor lucra împreună pentru a analiza date ale pacienţilor, în scopul de a oferi furnizorilor de echipamente medicale noi sugestii şi detalii despre aceştia.

Într-o postare pe blog, cei de la Google anunţă că acest parteneriat ar urma să implice datele medicale adunate până acum de Ascension şi să le integreze pe acestea în cloud-ul gigantului american.

”Este un aranjament de business care are scopul de a oferi unui furnizor cea mai nouă tehnologie, similar cu felul în care lucrăm cu alte câteva firme din industria medicală” menţionează anunţul Google.

Un articol publicat ieri de Wall Street Journddal (WSJ) arată că cel puţin 150 de angajaţi ai Google au avut aces la datele pacienţilor Ascension. Gigantul a admis faptul că datele medicale au o importanţă extrem de mare, spunând că este ”de înţeles” ca oamenii să aibă întrebări cu privire la proiectul Nightingale. Conform WSJ, unii angajaţi Ascension sunt circumspecţi cu privire la felul în care Google utilizează datele obţinute în urma acestei colaborări.

Google nu este străină acestor situaţii, în care modul său de utilizare a datelor utilizatorilor este pus sub semnul întrebării. Luna trecută, compania americană a plătit suma record de 170 de milioane de dolari, după ce Comisia Federală de Comerţ a acuzat YouTube că vindea conţinut publicitar adresat copiiilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările