Cum aduce Bitcoin milioane de dolari unei companii din Suedia şi asta fără să se implice în tranzacţionarea monedei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bitcoin este pe cel mai mare val din istoria sa. A crescut cu aproape 7.600% în ultimele 12 luni, totalul ajunge la 13 miliarde de dolari şi, totuşi, există oameni care câştigă de pe urma Bitcoin fără să „foreze“ după aceste monede sau fără să tranzacţioneze.

Un câteva zile a depăşit preţul aurului, ajungând la 1.242 de dolari. Compania KnCMiner din Suedia a reuşit să aibă venituri de 8 milioane de dolari în doar 24 de ore datorită bitcoinului, dar fără să se preocupe de speculă ori investiţii în monedă. Mai precis, KnCMiner vinde echipamente de câte 10.000 de dolari fiecare celor care vor să fie „mineri“, scrie BusinessInsider.

Bitcoinii sunt obţinuţi prin descifrarea unor puzzle-uri matematice, iar la fiecare 10 minute sunt generate monede noi. Numai că puzzle-urile devin din ce în ce mai dificile şi e nevoie de o putere de calcul mai mare. Aici intervine KnCMiner, furnizor de „freze“ pentru monede digitale. Cu cât ai mai multă putere de calcul, cu atât ai mai multe monede.

KNC are o unitate nouă de minat, denumită Neptune pe arhitectură de 20 nanometri, şi a spus că vânzările au ajuns la un milion de dolari pe oră în primele cinci de când a lansat-o. Partea mai interesantă e alta: produsul nici măcar nu este disponibil acum, ci abia din 2014 cumpărătorii vor putea fora cu o putere de calcul mai mare. Însă va consuma cu 30% mai puţină energie electrică, lucru care se poate dovedi foarte util în acest minerit.

KNC susţine că Neptune poate furniza câte 2,1 bitcoini pe zi, în condiţii ideale şi dacă rulează 24 de ore. E puţin probabil că cine dă 10.000 de dolari pe un astfel de echipament îl va lăsa să „respire“. Alex Lawn, purtătorul de cuvânt al KNC, a spus că 70% din bitcoinii creaţi zilnic sunt obţinuţi de către clienţii aceste companii, dar este un fapt greu de verificat. Cât despre Neptune, echipamentul va fi livrat începând cu al doilea trimestru din 2014, conform situaţiei din prezent.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Află mai multe despre Bitcoin:

Gurul internetului liber: Bitcoinul nu ne va feri de spionajul informatic. Avem nevoie de un internet nesupravegheat

Pericolele ascunse ale tranzacţionării cu bitcoini

Fenomenul Bitcoin: explozie economică în doar patru ani. Bula evoluează, iar bitcoinul cucereşte lumea

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite