Cum devine internetul cea mai mare problemă când călătoreşti în alte ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care se duc în alte ţări vor internet şi cum costul în roaming încă este mare, folosesc reţele WiFi. Totuşi, acestea pot crea mari probleme, conform specialiştilor.

O cercetare recentă a Kaspersky Lab, la care au participat 11.850 de persoane din Europa, Rusia, America Latină, regiunea Asia Pacific şi SUA, a arătat că infracţionalitatea cibernetică este un lucru obişnuit pentru cei aflaţi în străinătate. Cei care călătoresc în afara ţării folosesc tot mai mult internetul, deoarece din ce în ce mai multe informaţii esenţiale de călătorie – de la hărţi, la confirmări de rezervare primite de la hotel şi documente de check-in şi bilete de îmbarcare – sunt păstrate online. Mulţi vor prefera să folosească reţelele WiFi decât să rişte să suporte costuri în roaming, chiar dacă, procedând astfel, se expun la riscuri.

Atunci când părăsesc aeroportul, aproape jumătate dintre participanţii la studiu (44%) sunt deja online, iar majoritatea (69%) se conectează pentru a le spune celor dragi că au ajuns cu bine. În plus, aproape patru persoane din zece (39%) spun că se conectează la Internet în principal pentru a descărca informaţiile legate de călătorie. Problemele de serviciu (38%) reprezintă, de asemenea, un factor important, ca şi dorinţa de a fi la curent cu noutăţile din social media (34%). Un respondent din trei (34%) afirmă, pur şi simplu, că e ceva instinctiv să intre online cât de repede posibil.

Călătoriile ne fac să publicăm mai mult

Mai mult, 8 din 10 persoane (82%) s-au conectat la reţele WiFi publice gratuite în aerporturi, hoteluri, cafenele sau restaurante. În plus, jumătate (50%) uită că dispozitivele lor conectate sunt pline de informaţii personale. Şi aproape una din cinci (18%) persoane care călătoresc a fost victima unei acţiuni de infracţionalitate cibernetică, comparativ cu 6% din respondenţi, care s-au confruntat cu infracţiuni în viaţa reală.

Iar călătorii nu sunt atenţi nici la ce aplicaţii folosesc prin reţele publice. Aproximativ jumătate dintre respondenţi spun că intră în contul de online banking (61%) şi fac cumpărături online (55%) prin intermediul unei reţele WiFi atunci când se află în străinătate. Iar în vacanţă, conform studiului, o persoană din opt (13%) tinde să publice mai mult conţinut pe reţelele sociale şi 14% spun că fac mai multe cumpărături online cu cardul.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite