Internet

articolul anterior articolul urmator

Cum îţi pot fi furate datele prin Internet Explorer, chiar dacă nu îl foloseşti

0
15 Apr 2019 14:48:36
Autor: Andrei Brînduşescu

Internet Explorer a devenit cauza unei noi probleme de securitate pentru cei de la Windows, care îi poate afecta până şi pe cei care folosesc Mozilla sau Google Chrome.

John Page, un cercetător din domeniul securităţii cibernetice, a descoperit un exploit care permite hackerilor să acceseze datele unui computer pe care este instalat browser-ul Internet Explorer, chiar şi în cazul în care acesta nu a fost deschis niciodată.

Hack-ul se bazează pe abilitatea browser-ului de a salva pagini de web în format .MHT, un lucru pe care alternativele mai moderne nu îl permit. Astfel, Internet Explorer devine aplicaţia implicită pentru deschiderea unor astfel de fişiere, arată techradar.com.

Această problemă le oferă hackerilor posibilitatea de a trimite fişiere tip .MHT prin email sau alte servicii de comunicaţii, care, odată deschise, ar oferi acces acestora la fişierele locale ale calculatorului şi informaţii cu privire la programele acestuia.

Singura soluţie pentru a fi sigur că nu eşti afectat de această problemă este să ştergi Internet Explorer.

Cei de la Microsoft nu sunt interesaţi să repare exploit-ul, spune Page, care ar fi contactat compania luna trecută, primind un răspuns vag, care arată că ”o rezolvare a problemei va fi considerată într-o versiunea viitoare a acestui produs sau serviciu”. Cercetătorul a postat ulterior un videoclip pe YouTube, în care arată cum funcţionează exploit-ul.

Internet  Explorer acoperă mai puţin de 10% din piaţa de browsere, însă este în continuare prezent pe foarte multe dispozitive, chiar dacă nu este utilizat.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii