Internet

articolul anterior articolul urmator

Dorin Odiaţiu, Orange: Claritatea formulărilor din legea 5G şi predictibilitatea cadrului legislativ sunt esenţiale

0
Articol publicitar
17 May 2021 13:18:01
Autor: ADH

Este necesar să fie alocat timp suficient pentru discutarea tuturor aspectelor legate de proiectul legii 5G, dată fiind importanţa sa pentru industria telecom şi potenţialele implicaţii asupra pieţei. Mesajul a fost transmis de Dorin Odiaţiu, Public Affairs, Partnerships and Wholesale Director Orange România, într-un interviu pentru Bursa.

În contextul dezbaterilor din parlament asupra proiectului legii 5G, Dorin Odiaţiu a subliniat că ”claritatea formulărilor din lege, precum şi predictibilitatea cadrului legislative sunt la fel de esenţiale pentru industria noastră ca şi pentru orice alt domeniu”. El a adăugat că în perioada următoare vor fi propuse modificări pe text, tocmai în sensul clarificării diferitor prevederi.
 
Reprezentantul Orange mai anunţat că se doreşte solicitarea existenţei unei ”confirmări formale că textul legii este aliniat cu prevederile europene în domeniul securităţii 5G, astfel încât să asigurăm predictibilitatea cadrului legiskativ în care ne desfăşurăm activitatea, prin eliminarea riscului de a avaea modificări pe această lege în perioada de după ce va fi emisă”.
 
Întrebat care sunt aşteptările sale în ce priveşte implementarea viitoare a legii 5G, Dorin Odiaţiu a făcut referire la două coordonate distincte. Astfel, o primă aşteptare ar fi ca procesul de implementare să nu genereze costuri suplimentare pentru operatori. O a doua aşteptare ar fi ca piaţa furnizorilor de echipamente să se menţină competitivă, spre binele consumatorilor finali, respectiv ca preţul echipamententelor să nu crească după implementarea legii,
 
Referindu-se la licitaţia 5G, Dorin Odiaţiu a menţionat că vorbim practic de un proces în care statul va solicita oferte pentru un anumit spectru de frecvenţe care se pot utiliza cu ajutorul mai multor tehnologii, inclusiv 5G.
 
Proiectul legii 5G urmează să fie adoptat în această săptămână de Camera Deputaţilor, pentru a intra apoi în dezbaterea Senatului României, Cameră decizională pe marginea acestei initiative.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările