Internet

articolul anterior articolul urmator

Emailul, viitorul tranzacţiilor financiare?

0
16 Oct 2013 12:41:45
Autor: Octavian Palade
Square Cash permite oricui să trimită bani prin email
Square Cash permite oricui să trimită bani prin email

Plăţile online nu mai sunt o noutate şi mulţi oameni s-au obişnuit deja să achite diverse produse sau servicii prin platformele online. Totuşi, când vine vorba de transferul unor sume către diverse persoane, metoda clasică (mersul la ghişeu) a rămas norma. Acest lucru s-ar putea schimba cu Square Cash, potrivit The Next Web.

Americanii sunt primii care vor putea trimite bani prin email, mulţumită unui nou serviciu lansat oficial, miercuri. Oricine poate folosi serviciul şi procesul nu implică crearea unui cont special.

Banii se transferă foarte simplu. Să spunem că eu îi datorez unui prieten suma de 50 de lei. Deschid Gmail-ul, trec adresa lui în spaţiul pentru destinatar, la subiect trec suma datorată (50 de lei), iar la secţiunea CC scriu adresa cash@square.com.

Dacă este prima dată când folosesc serviciul, la scurt timp după ce i-am trimis mesaj prietenului, voi primi un mail de de la Square Cash în care mi se va cere numărul cardului de debit care să fie asociat cu adresa de email folosită de mine. Acest lucru se întâmplă numai o singură dată.

La capătul celălalt, prietenul meu va primi două emailuri: unul de la mine şi unul de Square Cash, în care i se va spune că a primit suma de 50 de lei şi i se va cere să-şi lege un cont bancar de contul de email. Banii ajung în cont la o zi sau două după ce emailul a fost trimis.

Sistemul funcţionează, deocamdată, numai pentru posesorii de carduri Visa sau Mastercard şi se pot trimite maximum 250 de dolari săptămânal. Cei dispuşi să ofere informaţii personale sau să permită acces la profilul de Facebook pot transfera până la 2.500 de dolari săptămânal. Cei de la Square nu îşi opresc comision din tranzacţiile efectuate şi serviciul este în totalitate gratuit. 

Haide să discutăm, ne găseşti pe pagina Tech Adevărul de pe Facebook

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările