Internet

articolul anterior articolul urmator

ESET lansează o nouă generaţie de programe antivirus pentru utilizatorii casnici, cu noi module şi îmbunătăţiri

0
22 Oct 2019 17:04:24
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO ESET
FOTO ESET

Marţi, 21 octombrie, se lansează cea mai recentă versiune a soluţiilor ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet Security şi ESET Smart Security Premium, care oferă integrare multiplatformă, adaugă machine learning avansat, un manager de parole îmbunătăţit şi criptare securizată a datelor.

Noul upgrade răspunde unor nevoi pe care utilizatorii de acasă le manifestă la nivel global, de a fi protejaţi cât mai bine într-o lume din ce în ce mai conectată. Aşa cum este prezentat într-un raport recent care analizează tendinţele de creştere la nivelul internetului, ne putem aştepta ca până în 2022 numărul global de conexiuni şi de dispozitive folosite de către utilizatori să atingă 28.5 miliarde de noi dispozitive.

În plus faţă de protecţia solidă oferită, soluţiile home ESET au demonstrat şi rezultate în ceea ce priveşte amprenta scăzută asupra sistemului şi o performanţă generală ridicată. AV-Comparatives a acordat ESET Internet Security cinci premii consecutive Advanced+ din luna mai 2017 încoace, oferite pentru un nivel înalt de performanţă.Cea mai recentă ediţie a gamei de produse ESET destinată utilizatorilor de acasă include o serie de noi funcţii şi îmbunătăţiri ale produselor:

 • Compatibilitate multiplăformă - ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium şi ESET Cyber Security Pro sunt acum compatibile pe multiple platforme. Astfel, clienţii care achiziţionează o licenţă pentru EIS, ESSP sau ECSP pot utiliza acum aceeaşi licenţă pentru a-şi proteja celelalte dispozitive Windows, Mac, Linux şi Android cu soluţii precum ESET Mobile Security pentru Android, ESET Parental Control pentru Android şi ESET Smart TV Security.
 • Un strat de securitate dedicat machine learning-ului avansat - Acest modul utilizează o mare varietate de algoritmi pentru a clasifica corect eşantioanele ca fiind curate, maliţioase sau potenţial nedorite. Astfel, prin completarea structurii noii generaţii de produse cu layer-ul de machine learning, utilizatorii sunt mai bine protejaţi împotriva ameninţărilor nemaivăzute sau a celor de tip zero day. 
 • Sistemul de protecţie a sistemului împotriva intruziunilor (HIPS) - Acesta efectuează o analiză comportamentală avansată şi o procedură de detectare a proceselor, fişierelor şi cheilor de registru. Noua versiune consolidează în continuare capacităţile de detecţie existente ale HIPS.
 • Anti-Phishing îmbunătăţit - Tehnologia anti-phishing protejează utilizatorii finali de e-mailuri, link-uri şi ataşamente maliţioase. Ediţia actuală oferă protecţie împotriva atacurilor de tip homoglyph, în cazul în care hacker-ul încearcă să înşele utilizatorii finali prin înlocuirea caracterelor din adresele web cu caractere similare, pentru a impersona adrese legitime.
 • Protecţie îmbunătăţită pentru plăţi şi internet banking - portalurile financiare şi tranzacţiile online necesită o protecţie suplimentară împotriva răuvoitorilor. Noua versiune conţine o listă predefinită de site-uri web care, odată accesate, vor lansa automat o sesiune de browsing „bancar” securizat. Lista conţine nu numai site-uri bancare, dar şi portofele PayPal, Apple şi portofele virtuale de criptomonede. În plus, site-urile media de încredere sunt, de asemenea, protejate, ceea ce împiedică propagarea ştirilor false.

ESET Internet Security a primit recent Online Banking/Browser Security Certification din partea MRG Effitas în 2019, o realizare excelentă ţinând cont că MRG Effitas este „fruntaş în domeniul testării serviciilor de online banking” şi „singurul organ de testare din lume ale cărui teste sunt create 100% împotriva ameninţărilor in-the-wild.”

 • Connected Home Monitor (CHM) - modul îmbunătăţit  - Utilizatorii de acasă pot utiliza acest modul pentru a scana routerul pentru vulnerabilităţi, cum ar fi parolele slabe, vulnerabilităţile de port, vulnerabilităţile cunoscute ale firmware-ului, domenii maliţioase, infecţii cu malware sau alte riscuri.

Acesta funcţie de monitorizare poate descoperi, de asemenea, toate dispozitivele conectate la reţeaua Wi-Fi de acasă - acum oferind o recunoaştere îmbunătăţită a dispozitivelor, incluzând în analiză date precum adresa IP, adresa MAC, numele dispozitivului, modelul şi detalii legate de furnizor.

 • Manager de parole îmbunătăţit (pentru ESET Smart Security Premium) - Cu Managerul de parole, utilizatorii sunt capabili să creeze parole solide şi unice pentru toate conturile lor online, având nevoie să îşi amintească doar o parolă principală pentru a le gestiona pe toate. Noile upgrade-uri ale acestui modul includ:
 1. Autentificare în doi factori (2FA) - opţională, integrată cu Google Authenticator, care solicită utilizatorilor o parolă suplimentară unică pentru a se conecta în mod securizat la Managerul de parole.Alternative iOS Face ID authentication to log in securely to Password Manager.
 2. Autentificare alternativă cu Face ID pentru iOS, pentru a vă conecta în siguranţă la Managerul de parole.
 3. Funcţia Dispozitive de încredere (pentru versiunea Windows a ESET Password Manager), care le permite utilizatorilor să vizualizeze şi să gestioneze dispozitivele care au acces la parolele stocate în siguranţă în Managerul de parole.
 4. Funcţia de Partajare securizată (pentru versiunile Windows şi macOS ale ESET Password Manager), care le permite utilizatorilor să îşi partajeze în siguranţă parolele cu familia sau prietenii.
 • Securizarea datelor - modul îmbunătăţit (pentru ESET Smart Security Premium) - Un instrument care le permite utilizatorilor să cripteze fişiere şi dispozitivele media portabile. Acest lucru se poate dovedi util mai ales dacă datele dvs. critice ajung la îndemâna unor persoane neautorizate sau atunci când un sistem portabil este pierdut sau furat. Odată cu noua versiune, utilizatorii finali vor putea decripta datele securizate pe orice dispozitiv Windows fără a fi nevoie ca ESET Smart Security Premium să fie instalat pe dispozitivul respectiv.

 

Noua generaţie de soluţii ESET, dedicată utilizatorilor casnici este disponibilă începând din 22 octombrie. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii