Internet

articolul anterior articolul urmator

Firefox 83 aduce îmbunătăţiri de performanţă şi securitate

0
18 Nov 2020 11:01:11
Autor: News.ro
Captură din Firefox 83.
Captură din Firefox 83.

Mozilla a lansat o nouă versiune de Firefox, care promite, printre altele, timpi mai mici de încărcare, un consum mai mic de memorie şi o securitate mai bună.

Una dintre cele mai importante noutăţi din Firefox 83 este modul HTTPS-Only, care va realiza o conexiune complet securizată între utilizator şi fiecare site accesat. HTTPS este o versiune a vechiului HTTP, cu un nivel mai mare de securitate, care protejează datele transmise spre şi dinspre site-urile web accesate.

HTTPS-Only nu este activ în mod implicit, ci trebuie activat de la Options - Privacy & Security, unde trebuie activată opţiunea “Enable HTTPS-Only Mode in all windows”.

Noua opţiune vine să împiedice site-urile care trec înapoi de la HTTPS la HTTP, din anumite cauze, fără ca utilizatorul să fie înştiinţat. Este posibil ca, pe viitor, HTTPS-Only să fie activat în mod implicit pentru protejarea tuturor utilizatorilor.În ceea ce priveşte performanţa, noua versiune de Firefox promite o încărcare cu 15% mai rapidă a paginilor web, ca urmare a îmbunătăţirilor aduse motorului de JavaScript SpiderMonkey.

Aceleaşi îmbunătăţiri se vor concretiza într-un consum mai mic de memorie RAM, despre care Mozilla spune că va fi mai mic cu 8% după actualizarea Firefox la noua versiune.

Cu 225 de milioane de utilizatori activi, Firefox rămâne un browser solid şi sigur, reprezentând un bastion pentru cei care şi-au pierdut încrederea în giganţii din zona de tehnologie şi browser-ele acestora.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările