Internet

articolul anterior articolul urmator

Firefox Send, suspendat după ce s-a aflat că era folosit de hackeri pentru a livra malware

0
13 Jul 2020 09:32:11
Autor: News.ro

Calităţile serviciului de file sharing Firefox Send au fost apreciate de hackeri, care l-au folosit în număr mare pentru a-şi livra codurile maliţioase. În răspuns, Mozilla a decis să-l întrerupă complet, în timp ce lucrează la îmbunătăţirea acestuia.

Mozilla şi-a suspendat serviciul privat şi gratuit de file sharing, după ce experţii în securitate au avertizat că acesta este preferat de hackeri ca mijloc de răspândire a malware-ului folosit în diverse atacuri.

Lansat în martie 2019, Firefox Send este un serviciu de file sharing care pune la dispoziţia utilizatorilor spaţiu de stocare pentru fişierele de dimensiuni mari pe care vor să le trimită. În ciuda numelui, acesta nu este disponibil doar celor care utilizează Firefox.

Fişierele stocate de Firefox Send sunt criptate, iar utilizatorii pot alege distrugerea automată a acestora după un număr de download-uri.

Aceste calităţi au fost apreciate şi de hackeri care l-au folosit masiv pentru a stoca malware, ransomware, spyware, viruşi bancari şi alte coduri maliţioase la care să facă trimitere link-urile pe care le-au trimis prin email sau aplicaţii de chat.

Experţii în materie de securitate au observat cum Firefox Send este folosit de grupuri de hackeri precum FIN7, REVil, Ursnif sau Zloader şi i-au avertizat pe cei de la Mozilla.

Producătorul browser-ului Firefox a decis să-l oprească temporar, până îi aduce anumite îmbunătăţiri. Prin această oprire, au fost blocate instant şi legăturile hackerilor cu codurile stocate şi folosite în campanii.

Printre măsurile anunţate deja de Mozilla se numără o funcţie de raportare a abuzurilor şi limitarea folosirii pe baza conturilor de Firefox - doar cei care au un astfel de cont vor mai putea trimite fişiere prin Firefox Send.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii