Internet

articolul anterior articolul urmator

Gala ANIS 2020 a recompensat cele mai bune companii din industria IT

0
13 Feb 2020 14:23:53
Autor: Redacţia Adevărul

ANIS (Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii), a organizat miercuri, 12 februarie, a şasea ediţie a Galei ANIS, eveniment în cadrul căruia au fost premiate cele mai importante companii şi proiecte care s-au remarcat pe parcursul anului trecut.

La această ediţie au fost înscrie 74 de proiecte din partea a peste 50 de companii. „Suntem mândri să premiem şi în acest an campionii în domeniu, dar mai ales să felicităm toate companiile de tehnologie pentru activităţile desfăşurate în 2019 şi să le urăm mult succes în viitor”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

Compania anului

Compania anului a fost desemnată Zitec, un nume important pe piaţa IT & Digital Marketing din România, specializată în dezvoltarea de soluţii de afaceri, servicii şi produse tehnologice personalizate. În 2019, Zitec a implementat două proiecte naţionale de transformare digitală: Regista - un software online de gestionare a documentelor online, utilizat în 400 de primării din 40 de judeţe din România şi Atelierul Digital - un program naţional de educaţie privind transformarea digitală, dezvoltat în parteneriat cu Google şi dedicat celor 7.000 de proprietari de întreprinderi mici şi mijlocii din întreaga ţară.

Finaliştii acestei categorii au fost Adobe şi DocProcess, iar aplicaţii pentru Compania Anului au venit şi din partea 2Checkout, AB4 Systems, DB Global Technology, Druid, Endava, Huawei, Telekom, Tremend şi TypingDNA.

Startup-ul anului

Startup-ul anului este Deepstash, aplicaţie de tip self-improvement care le permite utilizatorilor să-şi salveze notiţele dintr-o varietate de surse online şi domenii: managementul timpului, comunicare, leadership. Deepstash a dezvoltat un mod de auto-organizare, unde utilizatorii îşi pot crea biblioteci personalizate de idei pe care le pot accesa oricând.

Finaliştii acestei categorii au fost Planable, Medicai şi TypingDNA, iar aplicaţii pentru Startup-ul anului au venit şi din partea Bookvitals, Druid, HappyRecruiter, Medicai, InnerTrends, KinderPedia, Machinations, MorphL, Plant an App, Sypher şi Tokinomo.

Programul Educaţional al anului

Bitdefender a câştigat premiul pentru Programul Educaţional al anului pentru susţinerea constantă a programului Stagii pe bune. Implementat începând cu anul 2005 de Asociaţia „Studenţi şi Profesionişti IT&C”, programul îşi propune plasarea studenţilor facultăţilor cu profil IT în stagii de practică, desfăşurate pe perioada verii. În 2019, au fost oferite 420 de programe de internship, la care au participat 2650 de studenţi.

Finaliştii acestei categorii au fost Crystal System şi Fundaţia Orange, iar aplicaţii pentru Programul Educaţional al anului au venit şi din partea Fundaţiei eMag, DB Global Technology, E-Civis, Essensys, GDG Craiova, How to Web, Kaspersky, Soc Gen, Uniapply, Upper School şi Telekom.

Produsul software al anului

Premiul pentru Produsul software al anului merge către echipa TypingDNA, o companie de cybersecurity ce a dezvoltat algoritmi si tehnologii proprii de inteligenţă artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcţie de modul în care aceştia tastează.

Factorul inovator al TypingDNA este dat de rata ridicată de precizie, de circa  99,9%, iar tehnologia dezvoltată funcţionează pe dispozitive mobile şi desktop şi poate fi integrată pe orice platformă software disponibilă. Un alt diferenţiator semnificativ este numărul scăzut al etapelor necesare pentru autentificare, în doar doi paşi asigurându-se o precizie ridicată.

Finaliştii acestei categorii au fost Bento şi Druid, iar aplicaţii pentru Produsul software al anului au venit şi din partea AB4 Systems, Adobe, Allevo, BITHAT, Connections Consult, MetroSystems, OveIT, Softlead, Spearhead, Sypher, Waters şi Zitec.

Soluţia de outsourcing software a anului

Platforma Pollinate, realizată de compania Endava, a câştigat premiul pentru soluţia de outsourcing software a anului. În calitate de partener al companiei britanice Pollinate, echipa Endava a dezvoltat în doar 12 luni o soluţie digitală de servicii bancare de ultimă generaţie, care permite băncilor să-şi eficientizeze serviciile, respectiv să le faciliteze comercianţilor acestora cele mai bune experienţe de utilizare, într-un interval de timp foarte ambiţios. Platforma este non-invazivă şi se poate integra în orice sistem bancar, la nivel mondial.

Finaliştii acestei categorii au fost Softelligence şi Zitec, iar aplicaţii pentru Proiectul de outsourcing software al anului au venit şi din partea AB4 Systems, Computaris şi Essensys.

Proiectul R&D al anului

Qubiz este câştigătorul premiului Proiectul R&D al anului. Compania, furnizor de servicii de dezvoltare software şi consultanţă end-to-end, a convins juriul printr-un program bazat pe Inteligenţă Artificială dezvoltat pentru un furnizor global de servicii media care identifică şi elimină automat pauzele de publicitate din emisiunile TV înregistrate, astfel încât acestea să poată fi ulterior încărcate mai rapid online.

Finaliştii acestei categorii au fost Adobe Cross şi Druid, iar aplicaţii pentru Proiectul de R&D al anului au venit şi din partea Medicai.

Proiectul CSR al anului

Proiectul CSR al anului a fost câştigat de Adobe Systems Romania, companie pentru care sustenabilitatea şi impactul social reprezintă o parte esenţială a culturii organizaţionale. În 2019, Adobe a donat peste 61.000 de dolari către diverse cauze, peste 400 de angajaţi ai companiei au făcut voluntariat, ajutând 30 de ONG-uri din România. De asemenea, anul trecut, peste 200.000 de dolari au fost donaţi din fondul Adobe Employee Community Fund către 10 proiecte locale.

Finaliştii acestei categorii au fost Yonders şi Waters, iar aplicaţii pentru Proiectul CSR al anului au venit şi din partea Arxia, DB Global Technology şi Zitec.

Clientul anului

Clientul anului este UNICEF România, pentru care AB4 Systems a dezvoltat primul sistem de monitorizare şi evaluare în timp real, denumit Aurora, care permite lucrătorilor sociali să identifice copiii vulnerabili şi să le ofere un pachet minim de servicii sociale pentru a-şi îmbunătăţi situaţia. Programul Aurora a fost lansat deja în 400 de comunităţi din România, având în plan extinderea la toate cele 2800 de comunităţi în nevoie.

Finaliştii acestei categorii au fost AB4 Systems şi Zitec.

Membrul ANIS al anului

Membrul ANIS al anului a fost desemnat Softbinator Technologies (cunoscut anterior sub denumirea Cornerstone Technologies). Compania s-a remarcat prin suportul activ în proiectele asociaţiei în 2019 – programul Bursele ANIS, realizarea studiului Software & IT Services în România – şi a pus la dispoziţia asociaţiei resurse de programare web.  

Membrii juriului care au desemnat câştigătorii celei de a şasea ediţii a Galei ANIS sunt: Teodor Blidăruş – Preşedinte ANIS, Ionuţ Bonoiu – Redactor-şef al Forbes România, Mirela Gavra - Fondator The Diplomat, Radu Motoc – Vice-Preşedinte Executiv Asociaţia Techsoup, Varujan Pambuccian – Deputat în Parlamentul României, Răzvan Rughiniş – Prodecan al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti şi Co-Fondator Innovation Labs şi Dragoş Stanca – Fondator UPGRADE 100.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările