Internet

articolul anterior articolul urmator

Google îţi arată evoluţia planetei în trei decenii, aşa cum a fost văzută din satelit

0
2 Dec 2016 10:57:34
Autor: Răzvan Băltăreţu
Google Earth.
Google Earth.

Proiectul Earth de la Google a fost cea mai utilă unealtă pentru a descoperi planeta. Acum, are un nou capitol sub forma unor timelapse-uri care îţi arată evoluţia Pământului în 32 de ani.

Google a publicat recent o colecţie de imagini comprimate într-un timelapse cu diversele oraşe şi ţări de pe glob, ca să vezi cum am evoluat în aproape trei decenii. Această actualizare a fost realizată împreună cu cei de la revista Time, pentru colecţia de imagini, şi se reflectă în cadre surprins din satelit.

Astfel, poţi vedea mult mai bine cum au evoluat diverse zone, ce impact a avut dezvoltarea accelerată din ultimii 32 de ani, dar şi unde au fost cele mai multe transformări. Imaginile au fost procesate şi uniformizate, astfel încât trecerea de la o perioadă la alta să nu fie deranjantă. Nu toate pozele au fost de cea mai înaltă calitate, acest lucru fiind reuşit mai ales în ultimii ani. 

Dacă încălzirea globală e un subiect care te interesează, poţi cerceta produsul Google ca să vezi cum a evoluat şi Antarctica în această perioadă, cum s-au topit gheţari, dar şi cum s-a modificat întinderea de pământ din lume. Odată cu acest produs timelapse, Google reuşeşte să pună într-o formă uşor de înţeles şi efectele încălzirii globale.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările