Internet

articolul anterior articolul urmator

Google Chrome va începe să blocheze descărcarea fişierelor nesigure în lunile următoare

1
11 Feb 2020 16:06:44
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: Google
Foto: Google

Gigantul a anunţat că va avertiza utilizatorii de Google Chrome cu privire la descărcările ”nesigure” sau va lua pur şi simplu decizia de a le bloca.

”Doar paginile securizate de tip HTTPS vor putea descărca fişiere” a spus Joe DeBlasio, şeful echipei de securitate Chrome, într-o postare pe blogul oficial al echipei. ”Fişierele descărcate din surse neisgure sunt un risc pentru siguranţa utilizatorilor noştri. De exemplu, astfel de programe pot fi de fapt malware al unor atacatori, şi pot fi folosite pentru a fura date precum cele bancare”.

Implementarea va fi realizată odată cu introducerea lui Chrome 82, în aprilie. Browser-ul va avertiza utilizatorii în cazul în care sunt pe cale să descarce fişiere executabile nesigure.

Google nu se va opri însă aici, având un plan bine definit pentru fiecare din următoarele 5 versiuni de Chrome în această privinţă:

  • Chrome 83 va bloca fişierele executabile şi va avertiza utilizatorii cu privire la arhivele nesigure (de tip .zip, .iso, etc).
  • Chrome 84 va bloca atât fişierele executabile, cât şi arhivele, şi va oferi avertismente cu privire la alte tipuri de fişiere nesigure (.pdf, .docx etc).
  • Chrome 85 va bloca fişiere executabile, arhive şi alte tipuri de fişiere, avertizând utilizatorii cu privire la conţinut audio, video, text sau imagini nesigure.
  • Chrome 86 şi versiunile ulterioare vor bloca toate tipurile de conţinut nesigur.
 

Google aduce aceste avertismente şi pe platformele de Android şi iOS ale browser-ului, însă cu puţină întârziere, planificând implementarea avertismentelor în versiunea 83 a Chrome-ului. Compania motivează această întârziere prin faptul că ”platformele mobile au o protecţie nativă mai bună cu privire la fişierele maliţioase, iar dezvoltatorii de aplicaţii vor avea mai mult timp pentru a-şi actualiza protocoalele de securitate”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Smeritu Pahomie
12.02.2020, 01:30:15

....adica CENZURA la catarama....!

Modifică Setările