Internet

articolul anterior articolul urmator

Google lansează un hub dedicat învăţării la distanţă în România

4
30 Mar 2020 14:58:41
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: Google
Foto: Google

Google lansează o platformă dedicată învăţării la distanţă, un hub de informaţii şi unelte menite să ajute profesorii pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19.

Platforma se găseşte la adresa events.withgoogle.com/g-suite-for-education-ro/ şi oferă resurse în limba română necesare profesorilor pentru a se instrui în utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor şi a realiza lecţii interesante şi plăcute.

G Suite for Education este o colecţie de aplicaţii care oferă acces la funcţiile educaţionale esenţiale (crearea lecţiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea şi gestionarea clasei, schimbul de fişiere, email, etc.). G Suite for Education este disponibil în mod gratuit instituţiilor de învăţământ. Acestea se pot înscrie pentru a beneficia de pachetul G Suite for Education pe site-ul Clasa Viitorului, disponibil aici.

Platforma dedicată învăţării la distanţă oferă şi un ghid pentru predarea de acasă dedicat profesorilor, disponibil direct la această adresă.

Acesta oferă informaţii pas cu pas, de la organizarea spaţiului de lucru de acasă, pregătirea cursului şi a „întâlnirii” video cu elevii, pregătirea predării şi predarea propriu-zisă, până la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tablă online unde prezintă în timp real elevilor, şi organizarea de discuţii 1:1 cu elevii. Google va actualiza constant informaţiile şi resursele dedicate învăţării la distanţă, pe măsură ce va primi feedback de la cadrele didactice şi de la parteneri.

Învăţarea la distanţă prin serviciile gratuite Google a fost posibilă prin colaborarea cu EduApps şi Ministerul Educaţiei. Peste 200.000 profesori au fost sau sunt în curs de pregătire despre cum pot folosi resursele disponibile pentru educaţia la distanţă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Elliott Jill
30.03.2020, 20:36:42

https://kkiss.club - site minunat de întâlniri pеntru аdulții саre doresc să găsеasсă un partеnеr саre să fасă seх

Marian Gheorghe
3.04.2020, 10:02:41

Si in timp ce parteneul face sex eu ce fac? Intreb pentru un prieten.

+1 (1 vot)
Smeritu Pahomie
31.03.2020, 01:39:43

..Ne-ati inebunit cu HUB-izarea asta amerloca de la o vreme....nu mai e fraza-n ziarele voastre sa nu bagati americanisme cu polonicu' la greu...."OK-uri", "voucere", "management", on-line", etc. de parca nu avem echivalentul romanesc..... Avem noroc ca nu mai traieste Alexandru Graur.....generatia veche a prins "francofonizarea" Roamaniei pe vremea lui Caragiale cand toti erau ahtiati dupa..."furculition", "pardon"..."vis-a-vis" de te umfla si rasul cum toti analfabetii se spargeau in frantuzisme sa arate cat de "culti" mai sunt...

+1 (1 vot)
Marian Gheorghe
3.04.2020, 10:00:29

Eu folosesc englezisme de prost ce sunt, nu ca sa arat ca sunt cult, Sunt constient ca imi arat incultura, fiindca prost fiind uneori nu imi aduc aminte cum se zice in romana, la on-line de exemplu si fara sa vreau imi iese varianta in engleza. Apropo (era sa scriu apropos dar stie orice idiot, deci si eu, ca asa se scrie in franceza, nu in romana, unde denumirea neaosa este apropo. Apropo, ziceam, cum se zice la noi la romanari on-line / off-line.? Este cumva pe linie / in afara liniei? De exemplu cum zic in limba romana corecta "aplic on-line"? Intreb pentru un prieten.