Internet

articolul anterior articolul urmator

Google lansează unul dintre cele mai importante update-uri pentru Chrome din ultima vreme

0
19 Nov 2020 09:05:23
Autor: News.ro
Browser Google Chrome FOTO Shutterstock
Browser Google Chrome FOTO Shutterstock

Chrome 87 nu este update-ul obişnuit al browser-ului care domină piaţa, ci aduce, conform Google, cel mai mare progres de performanţă din ultimii ani.

Google promite de luni bune că lucrează la îmbunătăţirea performanţei browser-ului Chrome, în special la optimizarea consumului de resurse, iar acum, cu sprijinul Microsoft, care foloseşte platforma Chromium pentru propriul browser, are mijloacele necesare de a îmbunătăţi semnificativ mai ales versiunea de Windows.

Prin prisma îmbunătăţirilor tehnice, în frunte cu prioritizarea tab-ului activ şi reducerea resurselor alocate celorlalte tab-uri, Google spune că a redus de până la 5 ori utilizarea procesorului, ceea ce ar duce la o creştere a autonomiei unui laptop cu o oră şi un sfert.

Chrome porneşte acum cu 25% mai repede şi încarcă paginile cu 7% mai rapid, ambele cu un consum mai mic de energie şi memorie de până acum - spune Google fără a oferi cifre şi în acest sens.

Îmbunătăţită a fost şi versiunea pentru Android, care ar trebui să încarce aproape imediat site-urile când se folosesc comenzile Back şi Forward, ce încarcă pagini deja vizitate, care există în cache.

Nu doar pe partea tehnică s-a lucrat, ci şi la setul de facilităţi. Există acum o funcţie de căutare a tab-urilor, care ajută la localizarea unui anumit site deschis în browser atunci sunt foarte multe tab-uri active.

O noutate interesantă şi originală totodată este ceea ce Google numeşte Chrome Actions - comenzi simple în bara de adrese pentru diverse funcţii ale browser-ului. Spre exemplu, în loc să caute funcţia de ştergere a istoricului în setările browser-ului, utilizatorul poate scrie “delete history” în bara de adrese şi da enter.

Update-urile de Chrome se fac automat, însă pot fi şi forţate manual să se instaleze mai repede de la Help -

Citeşte şi:

Stocarea gratuită în Google Photos şi Google Drive va dispărea. Utilizatorii vor fi nevoiţi să plătească abonamentul Google One

Revolut lansează Google Pay în România. Ce telefoane sunt compatibile

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările