Internet

articolul anterior articolul urmator

Google Maps funcţionează offline, iar GPS-ul tău este de acum inutil

9
11 Nov 2015 13:45:54
Autor: Răzvan Băltăreţu
Google Maps te ajută să nu te mai pierzi, chiar şi când n-ai Internet.
Google Maps te ajută să nu te mai pierzi, chiar şi când n-ai Internet.

Cel mai mare pas pe care Google Maps trebuia să-l facă înainte era oferirea hărţilor offline. Acest lucru se întâmplă acum.

Nokia Here Maps a oferit prima dată hărţi offline, dintre toate soluţiile cunoscute. Altfel, mereu a existat un produs terţ, cum ar fi Navigon, care să îţi ofere navigare offline. Google actualizează Maps şi oferă opţiunea de a salva datele local, ca să n-ai nevoie de conexiune la Internet.

Ca să te foloseşti de noua opţiune, după ce ai descărcat aplicaţia, cauţi un obiectiv sau o localitate pe hartă şi ai apoi opţiunea să salvezi harta pentru acestea. Desigur, poţi defini volumul de informaţii descărcat, iar offline telefonul se va folosi de modulul GPS şi de celulele GSM pentru a te localiza. 

Chiar dacă este offline, asta nu înseamnă că n-ai funcţionalităţile obişnuite, cum ar fi căutarea pentru puncte de interes sau detalii aferente diverselor obiective, precum rating-uri, informaţii de contact sau program de funcţionare. Ţine însă cont că descărcarea hărţilor în Google Maps poate fi realizată doar folosind o conexiune WiFi, pentru a preveni costurile suplimentare.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Fără cinexiune Totonel gps-ul cu folos
11.11.2015, 15:58:04

Cum să fie gps-ul inutil? Ai noțiune despre ce vorbești sau faci jurnalism doar fiindcă nu se fac angajări la mall? Poate vrei să spui, ca nu ai ai nevoie de conexiune la internet dar de gps ai nevoie ca să poți naviga pe hărțile offline. Fără gps nu navighezi...

+5 (5 voturi)
Fără cinexiune Totonel gps-ul cu folos
11.11.2015, 16:05:07

Plus ca nu ai nevoie decât de gps ca să navighezi. Poți să ai telefonul pe airplane și gps-ul activat și e perfect. Gps-ul nu consumă decât baterie. Total aiurea titlul articolului.

+2 (2 voturi)
Răzvan Băltăreţu
11.11.2015, 16:16:10

Domnule Totonel, deși cred că lipsește încă un "n" pe undeva pe-acolo, prin GPS mă refer la dispozitivul dedicat exclusiv navigării. Desigur că nu e inutil GPS-ul din telefon. Acum că am rezolvat principala problemă a omenirii - viața veșnică a GPS-ului - cred că putem merge mai departe.

-1 (3 voturi)
in bogus
11.11.2015, 18:00:55

gps-ul, ca stand alone, este inutil de pe, haaa'at, vremea nokia HERE. adica de fro citiva ani.... ca utilizator curent de gps pot spune ca numai hartile off-line nu mai valoreaza o ceapa degerata daca nu ai si functiile de real time traffic, selectable/configurabile route, utilizarea concomitenta duala phone-gps, POI, destinatii favorite, memorie destinatii si alte facilitati care cam lipsesc de pe aplicatiile smartphone.... real time traffic pe un smart implica, deocamdata, obligatoriu o conexiune de internet. la fel mai toate POI. am incercat mai toate aplicatiile smartphone si am sfirsit prin a cumpara un.... gps :) 7" screen, cu toate functiile de mai sus, inclusiv bluetooth ptr freehands phone, dashcamera, etc

+1 (3 voturi)
Fără cinexiune Totonel gps-ul cu folos
12.11.2015, 01:08:50

Nu lipsește nici un "n". Principala problemă e, proasta ta exprimare. Mai grav e că nici acuma nu ai demnitatea să schimbi titlul. Să nu vorbesc și de articol. Google oferă această posibilitate de ceva vreme. Nu e o opțiune nouă. Nouă poate pentru tine. Poate faci un articol și ne anunți că Apple a lansat Iphone 6s și 6s+ sau mai știu eu ce știre veche a ajuns și la tine.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)