Internet

articolul anterior articolul urmator

Google Street View şi GeoGuessr te provoacă să descoperi unde eşti în lume

0
10 May 2013 08:41:16
Autor: Răzvan Băltăreţu
GeoGuessr te provoacă să afli unde te regăseşti în lume. FOTO Adevărul
GeoGuessr te provoacă să afli unde te regăseşti în lume. FOTO Adevărul

Prin Google Street View, şi o aplicaţie interesantă online, poţi vedea cât de bine te pricepi la geografie. Tot ceea ce trebuie să faci este să recunoşti locul în care ai fost trimis de aplicaţie.

Aplicaţia care te provoacă să îţi verifici cunoştinţele de geografie se numeşte GeoGuessr şi ceea ce face este să-ţi aducă imagini din Google Street View şi să te întrebe unde eşti, scrie Gizmodo. Pare uşor la prima vedere, dar este cam greu uneori să recunoşti, spre exemplu, o pădure din Suedia. Poţi naviga pe drum, poţi explora zona, apoi trebuie să ghiceşti unde eşti.

Primul impuls ar fi să te ghidezi după indicatoarele de circulaţie, dar nu mereu funcţionează. De asemenea, ar fi de ajutor diversele panouri publicitare sau de ghidare, dar dacă sunt în engleză, pot fi în SUA, Marea Britanie sau chiar Australia. După ce ţi-ai ales punctul pe hartă dai pe „Make guess“ şi vezi cât de aproape (sau tare departe) ai fost de realitate.

Ai 5 runde în care trebuie să aduni cât mai multe puncte. La final vezi toate locurile prin care ai trecut şi cam la ce distanţă erai de ele. Eu am reuşit cel mai mult peste 11.000 de puncte, dar cel mai puţin aproximativ 1.000. De asemenea, dacă descoperi numele unui hotel îl poţi căuta pe Google pentru a-l localiza exact. 

Spor la testat cunoştinţele de geografie: GeoGuessr.

Vrem să discutăm cu voi. Vizitaţi-ne şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările