Internet

articolul anterior articolul urmator

Grevă la dexonline.ro. Motivul pentru care site-ul nu funcţionează astăzi

3
20 Sep 2019 09:51:12
Autor: Ştefana Radu

Site-ul dexonline.ro a anunţat că va fi indisponibil până pe 21 septembrie pentru că va participa la greva climatică globală, care are loc în peste 150 de ţări de pe glob.

Website-ul şi-a argumentat decizia precizând că România este una dintre ţările cele mai „refractare” din UE, în ceea ce priveşte problema schimbărilor climatice. Dexonline.ro citează un raport din 2017 al Comisiei Europene, care arată că doar 68 la sută dintre cetăţenii statului român consideră schimbările climatice ca fiind„o problemă serioasă”, faţă de 74 la sută media UE. 
 
„România este una dintre ţările cele mai refractare din Uniunea Europeană în ce priveşte cauzele, gravitatea şi soluţiile problemei schimbărilor climatice. Într-un raport al Comisiei Europene, doar 68% dintre români consideră schimbările climatice ca fiind „o problemă serioasă”, faţă de 74% media UE şi, mai grav, în scădere cu 6% în doi ani.
 
În acelaşi timp, de 30 de ani politica românească se împarte între hoţi şi cei care încearcă să pună capăt hoţiei. Rămâne prea puţin loc pentru platforme politice mature şi conectate la realitate. Astăzi niciunul dintre partidele mari nu ia în serios schimbările climatice. Toate îşi trec în program cuvinte-cheie ca „mediu”, „climă” sau „verde”, dar legile întârzie să apară. Emisiile de CO2 ale României au crescut cu 6,8% în 2017 faţă de 2016, după câţiva ani de stagnare.
 
Suntem datori, noi şi administratorii ţării, să ne scuturăm de noţiunea delirantă că natura este a noastră ca să o exploatăm, să o privatizăm sau să o delapidăm. Natura nu este o resursă, este o sursă, sursa bunăstării noastre. În schimb, noi trebuie să fim protectorii ei şi promotorii bunăstării ei. Această viziune are implicaţii majore asupra politicilor de guvernare, iar timpul este scurt [...]O mare parte din vizitatorii noştri sunt elevi şi studenţi. Ei vor moşteni, fără vină, o ţară şi o planetă secătuite de negativismul şi de iresponsabilitatea noastră. Faţă de ei ne simţim datori să participăm la această grevă, să ne închidem porţile pentru o zi şi să lipim pe ele acest mesaj”, scrie pe site-ul dexonline.ro.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

feral
20.09.2019, 11:54:30

Trist. Este trist sa vezi un site altfel util prins in delirul ideologic al campaniei Greta Thunberg de a sabota scoala pentru a salva chipurile Mama Planeta. Este un fanatism tipic pentru gandirea sectara care uraste civilizatia europeana in numele adoratiei pentru o entitate mistica presupusa a raprezenta Planeta Pamant.

0 (2 voturi)
Adrian Foangǎ
20.09.2019, 14:27:36

Imbecilitate dusa la extrem.

Argon Litium
20.09.2019, 17:58:06

romania este pe penultimul loc la scorul PISA 2015 ce mai vreti ?

+1 (1 vot)