Internet

articolul anterior articolul urmator

Hackerii oferă servicii de falsificare de note şi diplome, din ce în ce mai accesibile

2
16 Jul 2019 17:28:53
Autor: Andrei Brînduşescu

Perioada de examene din timpul verii este una extrem de profitabilă pentru infractorii cibernetici, care oferă servicii la negru de accesare şi falsificare a notelor, online.

De-a lungul anilor, a fost creată o industrie neagră înfloritoare, facilitând înşelăciunea atunci când vine vorba de realizările academice. Aceasta include forumuri de discuţii, ghiduri şi videoclipuri care, conform cercetătorilor Kaspersky, sunt uşor de găsit în urma unei simple căutări pe internet.

O singură căutare online, pe 12 iunie, a dezvăluit imediat un furnizor de servicii de hacking de note şi diplome false, cu un formular de comandă uşor de accesat, care permite clientului să aleagă domeniul, nivelul şi instituţia emitentă.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, unele dintre cele mai utilizate sisteme informatice şcolare şi au constatat că, în afară de un istoric al bug-urilor raportate, multe se bazează doar pe nume de utilizatori şi parole pentru a autentifica accesul elevilor, al părinţilor şi al profesorilor – ceea ce le face îngrijorător de uşor de spart folosind date de autentificare furate sau reutilizate.

Recomandarea principală a cercetătorilor Kaspersky este să verificaţi diplomele care par suspecte direct la autoritatea emitentă şi să utilizaţi o formă de autentificare în doi paşi, una dintre metodele din ce în ce mai populare în ziua de azi. De asemenea, este importantă setarea unor reţele wireless, separată şi securizată, numai pentru personal, precum şi instruirea acestuia cu privire la securitatea cibernetică.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Adrian Foangǎ
16.07.2019, 17:37:42

Ia sa-mi trag si eu vreo doua-trei doctorate, sa fie...

Galeriu Crestinu
17.07.2019, 01:08:15

...e plin SRI-ul si MApN-ul de "doftori" dintr-astia facuti peste noapte ca sa-si dubleze soldele......incepand cu 1990 numai handikapatii nu si-au tras doktorate pe banda rulanta......iar Parlamentul in frunte cu PONTA. albanezu'....idem... TOTI trebuie RE-EXAMINATI pentru ca-s mai toti analfabeti...nici nu stiu sa se 'scaleasca....pun + ca-i mai lesne...iar gramatica lasa de dorit....

+1 (1 vot)