Harta problemelor cu legea pentru Uber. Cum a reacţionat compania în alte ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uber va avea probleme în Bucureşti FOTO Adevărul
Uber va avea probleme în Bucureşti FOTO Adevărul

Uber a primit o lovitură dură în România, după ce Klaus Iohannis a promulgat noua lege a taximetriei. Deşi reprezentanţii companiei americane susţin că această decizie nu-i afectează, lucruri asemănătoare s-au întâmplat şi în alte ţări.

Uber este în acest moment interzis în unele oraşe din lume, cum ar fi Eugene, Oregon, Nevada, Karnakata (India) sau, integral, în Thailanda. De asemenea, interdicţii parţiale sunt în Australia, Olanda, Germania sau Belgia, în timp ce în unele oraşe, Uber este interzis, dar continuă să funcţioneze.

Legea taximetriei a fost modificată rapid de către parlamentari. Proiectul a fost adoptat de către deputaţi cu 298 voturi „pentru“, două voturi „împotrivă“ şi 16 abţineri. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, în sensul sancţionării contravenţionale a persoanelor fizice şi juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism, fără respectarea prevederilor art.7 din lege. Astfel, aceia care vor risca şi vor încerca să încalce legea ar putea primi amenzi de până la 25.000 de lei.

Uber a ajuns şi în România, pe 25 februarie, oferind curse de 1,39 de lei pe kilometru, preţ asemănător celui practicat de taxiurile tradiţionale. Maşinile Uber pot fi comandate din aplicaţie, iar plata se face instantaneu, cu ajutorul cardului ataşat contului.

Iată o hartă a problemelor legale ale Uber.

image

În Cape Town, Africa de Sud, Uber a fost interzis, dar şi-a continuat operaţiunile. În luna ianuarie, 65 de maşini afiliate Uber au fost ridicate de către poliţişti. Autorităţile i-au oprit pe aceştia şi le-au ridicat maşinile pentru că nu aveau autorizaţiile pentru a face transport de persoane. Oficialii din Cape Town doreau ca şoferii Uber să aibă aparate de taxat şi licenţe date de către primărie.

În Taiwan, Uber a fost interzis de către ministerul transporturilor. La o lună după ce legea a fost implementată, compania a primit amenzi în valoare de 730.000 de dolari pentru că a încălcat legile din Taiwan.

Poliţia din Taipei a dat 132 de amenzi şoferilor Uber. Până la intrarea în vigoare a legii, poliţiştii au dat deja amenzi şoferilor, mai exact 63.

În Rio de Janeiro, şoferii care circulă pe traseu şi iau bani prin Uber, riscă să le fie confiscate maşinile. Uber e considerat de către brazilieni ilegal pentru că oferă servicii de transport persoane fără licenţă.

La Bruxelles, poliţia a ridicat de pe stradă 13 maşini care ofereau servicii Uber, iar compania riscă amenzi de 10.000 de euro dacă şoferii săi sunt prinşi pe traseu. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite