Internet

articolul anterior articolul urmator

Huawei a deschis cel mai mare centru global de transparenţă pentru securitate cibernetică şi protecţia confidenţialităţii

0
12 Jun 2021 16:23:27
Autor: George-Andrei Cristescu
Huawei Global Cyber Security and Privacy Protection Transparency Center.
Huawei Global Cyber Security and Privacy Protection Transparency Center.

Huawei a deschis pe 9 iunie cel mai mare centru global de transparenţă pentru securitate cibernetică şi protecţia confidenţialităţii, în Dongguan, China.

La eveniment au participat reprezentanţi ai GSMA, SUSE, British Standards Institution, iar la ceremonia de deschidere au luat cuvântul reprezentanţi ai instituţiilor de reglementare din EAU şi Indonezia. 

În ultimii ani, odată cu digitalizarea industrială şi dezvoltarea noilor tehnologii precum 5G şi IA, spaţiul cibernetic a devenit mai complex ca oricând, acest lucru fiind amplificat de faptul că oamenii şi-au petrecut mult mai mult timp online din cauza pandemiei cauzată de COVID-19. Aceste schimbări au dus la creşterea riscurilor în spaţiul cibernetic.

Huawei a deschis noul Centru global de transparenţă Huawei pentru securitate cibernetică şi protecţia confidenţialităţii, din Dongguan, pentru a încerca să rezolve aceste provocări, punând la dispoziţie o platformă unde companiile din industrie pot împărtăşi informaţii despre experienţa administrării spaţiului cibernetic şi pot colabora pentru a găsi soluţii tehnice. 

Centrul a fost creat pentru a prezenta soluţii şi pentru a împărtăşi din experienţa sa, pentru a facilita comunicarea şi inovaţiile în parteneriat şi pentru a oferi o platformă pentru testarea şi verificarea securităţii. Acesta va putea fi folosit de autorităţile de reglementare, organizaţiile de testare independente şi organizaţiile care stabilesc standardele, dar şi de clienţii, partenerii şi furnizorii companiei Huawei.

Pentru a facilita o abordare unitară cu privire la securitatea cibernetică în sectorul telecomunicaţiilor, organizaţii precum GSMA şi 3GPP au colaborat cu principalii jucători din industrie pentru a implementa Specificaţiile NESAS privind asigurarea securităţii şi certificările independente. Aceste reguli de bază au fost adoptate de multe companii din industrie şi vor avea un rol important în dezvoltarea şi verificarea reţelelor sigure.

Tot în cadrul acestui eveniment, Huawei a lansat şi Product Cyber Security Baseline, bazat pe experienţa companiei de peste zece ani în gestionarea securităţii produselor, care conţine numeroase regulamente externe, standarde tehnice şi cerinţe de reglementare. 

Folosind acest set de reguli împreună cu alte mecanisme dezvoltate de Huawei, produsele companiei oferă calitate, securitate şi încredere. De-a lungul anilor, Huawei a construit peste 1.500 de reţele care conectează peste trei miliarde de oameni din 170 de ţări şi regiuni. Niciuna dintre aceste reţele nu a întâmpinat vreodată o problemă de securitate majoră.

Ceremonia de deschidere poate fi urmărita integral aici.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările