Internet

articolul anterior articolul urmator

IBM se divizează în două companii publice, pentru a se concentra pe serviciile de cloud computing

0
9 Oct 2020 06:57:27
Autor: News.ro
IBM
IBM

International Business Machines (IBM) se divizează în două companii publice, după ani de zile de eforturi făcute de prima mare companie de calculatoare din lume de a-şi diversifica activităţile, pentru a se concentra pe serviciile de cloud computing care aduc marje ridicate de profit, transmite Reuters.

IBM  îşi va lista la bursă divizia furnizoare de servicii de infrastructură IT, care oferă suport tehnic pentru 4.600 de clienţi din 115 ţări şi care are comenzi de 60 de miliarde de dolari, ca o companie separată, cu un nou nume. Operaţiunea va avea loc până la sfârşitul anului 2021.

Noua companie va avea 90.000 de angajaţi, iar structura sa de conducere va fi decisă în câteva luni, a declarat directorul financiar al IBM, James Kavanaugh.

IBM, care în prezent are peste 352.000 de angajaţi, a anunţat că se aşteaptă să înregistreze cheltuieli de aproape 5 miliarde de dolari legate de separare şi schimbările operaţionale.

Investitorii au salutat anunţul surprinzător făcute de directorul general Arvind Krishna, care a coordonat preluarea de anul trecut a companiei de cloud computing Red Hat, pentru 34 de miliarde de dolari, acţiunile companiei urcând cu 7%.

În trimestrul al treilea, IBM anticipează venituri de 17,6 miliarde de dolari şi un profit ajustat pe acţiune de 2,58 de dolari, în conformitate cu estimările analiştilor de pe Wall Street.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările