Internet

articolul anterior articolul urmator

IBM încheie achiziţia Red Hat pentru suma de 34 miliarde de dolari

0
9 Jul 2019 20:03:51
Autor: Adrian Pogîngeanu
CAPTURĂ onlinexperiences.com
CAPTURĂ onlinexperiences.com

IBM încheie achiziţia companiei Red Hat pentru suma de 34 de miliarde de dolari şi devine astfel principalul furnizor de servicii de cloud la nivel global. Totodată, IBM promite păstrarea independenţei şi neutralităţii Red Hat, o companie americană multinaţională, care produce software industrial open-source.

Preluarea Red Hat este una dintre cele mai mari tranzacţii din istoria Statelor Unite şi cea mai mare achiziţie din istoria de peste 100 de ani a IBM. Red Hat s-a vândut pentru 190 de dolari pe acţiune, tranzacţia având o valoare totală de aproximativ 34 miliarde de dolari.

Bazat pe tehnologii open source, cum ar fi Linux şi Kubernetes, noua platformă va permite companiilor partenere să desfăşoare, să gestioneze şi să administreze în siguranţă datele şi aplicaţiile la sediu şi în cloud multiplu, public sau privat.

Red Hat va continua să fie condusă de Jim Whitehurst şi echipa actuală de management. Whitehurst se alătură echipei de conducere IBM, care va menţine sediul Red Hat din Raleigh, Carolina de Nord. Red Hat va funcţiona ca o unitate distinctă în cadrul IBM şi va fi considerată ca parte a segmentului IBM Cloud şi Cognitive Software.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii