articolul anterior

Inteligenţa artificială – utilizată pentru sau împotriva sistemelor informatice?

3
15 Jul 2019 09:40:58
Ioan-Cosmin Mihai
Foto: AI
News
Foto: AI News

3 Comentarii

Lucifer
15.07.2019, 09:57:23

Inteligenţa artificială este considerată a patra Revoluţie Industrială din istoria omenirii. Va avea un impact teribil asupra societăţii omeneşti, schimbând-o în mod decisiv. Asociind inteligenţa artificială cu revoluţia din genetică implicaţiile asupra fiinţei omeneşti vor fi fundamentale, schimbând caracterul natural al Omului. Oamenii vor deveni un fel de cyborgi, nişte dispozitive mecatronice mecano-informatice. Un viitor sumbru ni se pregăteşte, un fel de dispariţie a Omului natural, lăsat de Dumnezeu pe Pământ. Singurul lucru bun: vom trăi mai mult, dar într-un spaţiu virtual, cu o brumă de conştiinţă şi sentimente. Lumea nu va mai fi frumoasă, dar va fi foarte eficientă. Ce mai contează "siguranţa" sistemelor cibernetice /informatice? Nici nu vreau să mă gândesc la acest viitor oribil.

Cappatrat Casargoz
15.07.2019, 10:28:36

Folosirea inteligenţei artificiale în securitatea cibernetică: Virusi adaptivi si boti performanti care se adapteaza algoritmilor. Mimic avatars: simuleaza comportamentul unui utilizator conform. Ingineria socială: Avatars si BERT algoritm. Personaje fictive conforme cu algoritmii de detectie. Utilizarea modelelor din cybersecurity ca metoda de instruire pentru atacurile de inginerie sociala. Dar, indiferent de cum va arăta viitorul, de cum ne va afecta utilizarea inteligenţei artificiale în lupta pentru controlul resurselor digitale, cea mai importantă verigă în acest ecosistem suntem noi, utilizatorii:) Am fost noi utilizatorii, ar fi mai corect. Modelele existente ne fact inutili, prin cooperarea cu organele abilitate, Prin raportarea vulnerabilităţilor sau incidentelor de securitate cibernetică detectate, putem îngreuna considerabil activitatea infractorilor cibernetici şi contribui la realizarea unui spaţiu cibernetic mai sigur. :) Intrebam zilele trecute un utilizator de android care este contul de google si parola, a raspuns candid: 0000 Sa ne luam gandul de la suportul utilizatorilor. Solutia este politica AI, deja un mare jucator pe piata de AI open source a refuzat sa publice modelul care ar permite realizarea unor chatboti care ar putea depasi chiar guvernele in luarea de contramasuri. Utilizatorii nu mai conteaza, in ziua de astazi nici chiar utilizatorii avansati nu pot face fata singuri provocarilor. Si asta in conditiile in care AI-ul este inca dummy, marea majoritate a algoritmilor depind de setul initial de instruire si modelul nu este este inca adaptabil (ma refer la ML) Peste putina vreme( ani) corporatiile care isi permit sa investesca sute de milioane in quantum vor rezolva aceasta problema pentru ca putini isi vor permite sa cumpere un sistem de cuantum computing ( estimat ca va ajunge in productie de masa la 5 milioane de euro) In acel moment vom sta pe margine si nu vom avea nici o putere in in fata corporatiilor care pe langa algoritmi open vor avea si capacitatea de a procesa datele. In decembrie 2018 un sistem de test a echivalat cu un milion de procesoare. ceea ce a dus la legea lui Neven crestere puterii de calcul in timp este dublu exponentiala 2^2^n Intram in era quantum supremacy, si tot ceea ce stiam va fi despre AI va fi ca mecanica newtoniana comparata cu fizica nucleara.

+1 (1 vot)
Maleficio Decenu
15.07.2019, 12:25:52

Lumea virtuală a internetului a devenit deja o parte majoră a realității de zi cu zi în lumea fizică mai ales de cei care se folosesc de sistemul TCP, mai rău va fi cînd vor apare interfețe digital biologice direct cuplate la neuroni implicit a sistemului nervos central,vă dați seama câte ”creiere prâjite” la figurat sacrificate pe altarul ”Try and Error” vor fi de deplâns mai ales că pentru fiecare proband dintre noi va fi o experiență unică a interacției a personalității inclusiv a ”sufletului” cu un Univers nou ,unii vor vedea Îngeri,alții Demoni.Mai știi poate o să-l vedem digital pe Creator.

+1 (1 vot)