Internet

articolul anterior articolul urmator

Ionuţ Budişteanu şi Alexandru Panait lansează WebDollar, prima monedă digitală românească ce poate fi minată direct în browser

36
15 Mar 2019 12:48:24
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via WebDollar
FOTO via WebDollar

Cei doi tineri programatori români sunt cunoscuţi la nivel mondial iar acum sunt şi fondatorii singurului proiect românesc din sectorul blockchain care se bucură de o susţinere în rândul experţilor din întreaga lume.

WebDollar este o monedă digitală bazată în browser, creată de Ionuţ Budişteanu şi Alexandru Panait, doi tineri români cu un interes aparte pentru tehnologie şi business.

Contactat de Adevărul, Ionuţ Budişteanu a acceptat să vorbească despre proiectul său:

“WebDollar este prima criptomonedă creată de la zero de un român. Avem tot ce trebuie să aibă o monedă digitală: mineri, traderi, utilizatorii au un avantaj pentru că pot folosi WebDollar ca să facă un transfer în 40 de secunde. Avem 10.000 de oameni în comunitatea noastră, care minează şi fac trading cu moneda WebDollar.

Sunt din ce în ce mai mulţi oameni care au un portofel digital, iar noi încercăm să îl şi simplificăm. Pentru a folosi WebDollar, nu trebuie să instalezi un program, doar intri pe site şi ţi se creează un wallet care se salvează în calculatorul tău şi la care noi nu avem accces.”

El a discutat şi avantajele pe care le oferă moneda nouă:

”Ideea WebDollar este de a fi nativă pe internet. Pentru a folosi o monedă digitală, trebuie să instalezi un portofel pe calculatorul tău, să îl descarci, să te sincronizezi, iar acest lucru durează. WebDollar foloseşte un concept matematic care descarcă doar ultimele tranzacţii, nu tot sistemul.  

Toată reţeaua este susţinută de comunitatea noastră şi de oricine este interesat de WebDollar. Efectiv, în momentul în care porneşti browser-ul, ajuţi comunitatea şi moneda digitală.”

Întrebat despre securitatea pe care o oferă criptomoneda, Ionuţ a răspuns:

”WebDollar oferă securitate într-un sistem descentralizat în care noi nu putem controla moneda, nu putem refuza o tranzacţie. Cât timp vom avea internet, curent şi interes, moneda va fi online. Este imposibil să dispară.”

În final, el a vorbit şi despre direcţia în care se îndreaptă criptomonedele.

”Criptomonedele sunt din ce în ce mai populare şi mai folositoare, mai ales pentru transfer de asset-uri internaţionale, deşi preţul lor nu mai este aşa de mare. Există o ciclicitate, preţul creşte şi scade.  Sunt foarte multe avantaje pentru o astfel de monedă.

Văd o utilitate foarte mare în criptomonede, sistemul bancar este într-un proces de schimbare şi consider că viitorul va fi al criptomonedelor.”

Pentru a afla mai multe informaţii despre WebDollar, cei interesaţi pot accesa site-ul webdollar.io.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

Geo Geo
16.03.2019, 10:58:53

Adica cauta naivi care sa ai convinga sa mineze si sa castigel el cei mai multi bani. Insasi minarea e o prostie si o manipulare in masa.

-1 (9 voturi)
nicolae grigore
16.03.2019, 12:48:33

Proiectul Webdollar este magnific , poate si de aceea atrage atat de multi haters ;) . Este revolutionar si unicat , nici o mare entitate crypto nu a reusit ,in ani de zile ,ceea ce Budisteanu si echipa de developeri a reusit in doar 1 an . Au realizat implementarea hybridului de minare POS+POW , o moneda nativa 100% internetului , usor de accesat, usor de minat , usor de transferat etc... dar na , nu toti se bucura de astfel de realizari , mereu vor fi nemultumiti , in sensul ca ei nu au , nu pot , nu vor sau nu mai pot obtine monede la fel de usor ca in lunile trecute de POW . Asta e! Vor invata sa munceasca mai mult si astfel , poate , vor aprecia mai mult o astfel de moneda . Le doresc mult succes tinerilor care muncesc la acest proiect , care au nopti intregi de nesomn ,lucrand la implementare , marketing , comunitate , listing etc si care depun , uneori , eforturi supraomenesti sa puna Romania la loc de cinste pe harta BLOCKCHAIN! Pace tuturor!

+3 (5 voturi)
CryptoSuvenir
16.03.2019, 14:13:57

Am avut tangente cu foarte multe monede in ultimii ani, investitii mari si recompense in functie de proiect, pot spune cu siguranta ca Webdollar a fost de departe si este cea mai buna investitie pe care am facut-o in Crypto in ultimii ani. Si dupa cum merge proiectul in aceasta perioada, lucrurile vor ajunge cote impresionante in perioada inediat urmatoare, mai sunt inca cateva mii de monede virtuale, si nu au fost asticole in presa despre ele, insasi acest articol ar trebui sa dea de gandit investitorilor, despre valoarea acestui proiect.

+5 (7 voturi)
daniel daniel
16.03.2019, 14:20:09

Haters gonna hate, WebDollar este aici ca sa ramana pentru ca este superior altor monede dpdv al tech applicate.

+4 (6 voturi)
Bogdan Constantin
16.03.2019, 14:43:41

Super tare proiectul WebDollar . De mare viitor !!

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (36)