Internet

articolul anterior articolul urmator

Larry Tesler, inventatorul comenzilor „Cut“, „Copy“ şi „Paste“, a murit la vârsta de 74 de ani

3
20 Feb 2020 10:40:52
Autor: News.ro
Larry Tesler
Larry Tesler

De-a lungul vieţii sale, Tesler a petrecut mult timp în companii importante, inclusiv 17 ani la Apple, unde a devenit şi cercetător principal.

Informaticianul Larry Tesler, inventatorul celebrelor comenzi „Cut”, „Copy” şi „Paste”, a murit la vârsta de 74 de ani, informează BBC.

Tesler a început să lucreze în Silicon Valley la începutul anilor 1960, când computerele nu erau accesibile majorităţii oamenilor. Graţie inovaţiilor pe care le-a gândit - inclusiv comenzile „Cut”, „Copy” şi „Paste” - ele au devenit uşor de înţeles şi de utilizat, de către utilizatori din întreaga lume.

Una dintre cele mai utilizate comenzi, „Copy - Paste”, a fost bazată, aparent, pe o veche metodă de editare - porţiuni de text imprimat erau tăiate, fizic, şi lipite unele de altele. 

Comanda a fost încorporată în softul Apple pe computerele Lisa în 1983 şi pe Macintosh, care a fost lansat anul următor.

Tesler a lucrat o bună perioadă pentru Xerox. „Inventatorul Cut/Copy & Paste, Find & Replace şi altele, a fost fostul cercetător Xerox Larry Tesler. Ziua voastră de lucru este mai uşoară mulţumită ideilor lui revoluţionare”, a transmis compania pe Twitter.

Larry Tesler s-a născut în New York, în 1945, şi a studiat la Stanford (California). După absolvire, s-a specializat în designul interfaţei cu utilizatorul.

A lucrat pentru companii importante. A început la Xerox Palo Alto Research Center (Parc), înainte ca Steve Jobs să îl aducă la Apple, unde a petrecut 17 ani şi a devenit cercetător principal.

După ce a plecat de la Apple, a înfiinţat un start-up educaţional şi a lucrat pentru scurte perioade la Amazon şi Yahoo!.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

grin
20.02.2020, 11:00:01

ana ?

gigione deladolj
20.02.2020, 11:00:46

Păi să se ducă cu o floare/o lumînare alde ponta, gabi oprea, toţi marţafoii copiangii, cu mari doctorate şi profesorate. Răposatu le a uşurat viaţa:)

+1 (1 vot)
defu gabi
20.02.2020, 15:10:07

Asta a fost "Prometeul" care a dat plagiatorilor uneltele de baza ale plagiatului modern... Chiar asa, sa-l omagieze toti beneficiarii de licente, masterate, doctorate copy-paste din lume...