Internet

articolul anterior articolul urmator

Logiscool organizează cursuri de programare pentru copii atât online, cât şi în sălile de clasă

1
16 Sep 2020 15:58:50
Autor: Andrei Brînduşescu

Ghidaţi de instructori tineri şi pasionaţi, elevii vor învăţa cum să dezvolte singuri o aplicaţie sau să construiască un joc, dar şi cum să editeze un clip video.

Cu această sesiune de cursuri, Logiscool a lansat şi un modul de Competenţe Digitale. Cursul a fost dezvoltat în contextul în care pandemia a demonstrat rolul esenţial pe care alfabetizarea digitală îl are în continuarea programelor de învăţământ. Toate cele 35 de şcoli Logiscool din ţară urmează un curriculum internaţional, actualizat permanent în funcţie de nevoi şi rezultate. 

Urmând cursurile Logiscool, elevii vor putea descoperi, printre altele, limbajele de programare JavaScript, C#, dar şi Python, unul dintre limbajele cu cea mai rapidă dezvoltare. În plus, elevii vor putea încerca şi bazele dezvoltării în Virtual Reality (VR). Cursurile vor putea fi urmate şi online live, prin videoconferinţă. Atât cursurile din sălile de clasă, cât şi cele online îmbină jocul cu principiile de programare, accentul fiind pus pe a înţelege procesul şi a integra informaţia.

Cursurile se adresează copiilor şi tinerilor între 7 şi 17 de ani, în grupe de 6 - 12 cursanţi, din aceeaşi categorie de vârstă şi nu necesită cunoştinţe anterioare pentru modulele de începători. Lecţiile cu o durată de 90 de minute au loc o dată pe săptămână, online sau la sediul şcolii, pe toată durata anului şcolar. Preţul pentru un modul online este de 260 lei pe lună. Cursuri susţinute în sedii au preţuri variabile, în funcţie de şcoala aleasă.

Peste 20.000 de elevi în doi ani şi jumătate

Toţi cei înscrişi la cursurile Logiscool, fie în şcoli sau online, vor avea acces la materiale de suport - de la tutoriale video, la resurse educative -  în cadrul platformei proprii de învăţare Scoolcode.

În perioada în care activitatea şcolilor a fost suspendată, la cursurile online de programare oferite de Logiscool s-au înscris peste 2.500 de elevi. În aceeaşi perioadă, profesorii şi instructorii Logiscool au susţinut peste 500 de ore gratuite demonstrative pentru copiii şi tinerii din ţară şi diaspora. În total, în cei doi ani şi jumătate de funcţionare, Logiscool a avut peste 20.000 de cursanţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

L. L.
16.09.2020, 21:46:36

Foarte bine gandita si organizata franciza celor doi programatori unguri. Are dezvoltare internationala si cred ca are cel mai mare succes in Romania. Asta ar trebui sa dea de gandit autoritatilor pentru dezvoltarea unei alternative in scoli, cu plata bineinteles pentru a avea succes.

Modifică Setările