Internet

articolul anterior articolul urmator

Microsoft reia negocierile pentru achiziţia TikTok. Ce rol joacă Donald Trump

1
3 Aug 2020 07:29:06
Autor: News.ro
Aplicaţie Tik Tok smartphone Google Play instalare FOTO Shutterstock
Aplicaţie Tik Tok smartphone Google Play instalare FOTO Shutterstock

Telenovela achiziţiei TikTok de către Microsoft continuă, compania americană anunţând că negocierile dintre cele două părţi au fost reluate.

 Microsoft a postat pe blogul companiei un update cu privire la achiziţia TikTok, în care anunţă că negocierile continuă şi că cele două părţi ar putea ajunge la un acord până pe 15 septembrie.

În postare se arată că reluarea negocierilor are loc după ce şeful companiei, Satya Nadella şi preşedintele american, Donald Trump, s-au întâlnit. Se pare că Nadella a primit undă verde pentru cumpărarea TikTok de către Microsoft.

Întâlnirea a fost, cel mai probabil, una de urgenţă, determinată de ieşirea publică de ieri a preşedintelui american, care a spus presei de peste ocean că ar prefera blocarea TikTok, decât vânzarea acesteia.

După această declaraţie, Microsoft a suspendat imediat negocierile. Acum, că Donald Trump l-a liniştit pe Satya Nadella, negocierilor vor fi reluate.

Situaţia s-a precipitat vineri, când preşedintele Trump a anunţat că este iminentă blocarea TikTok în Statele Unite. Imediat a ieşit la lumină faptul că Microsoft se află în negocieri pentru cumpărarea TikTok, negocieri care aveau deja loc în secret de câteva săptămâni.

Declaraţia lui Trump de vineri a fost, cel mai probabil, o formă de presiune la adresa chinezilor, pentru a accepta condiţiile Microsoft.

O altă noutate, după întâlnirea dintre cei Nadela şi Trump, este faptul că Microsoft invită acum şi alţi investitori americani să participe la tranzacţie şi să cumpere cote minoritare ale reprezentanţei din Statele Unite a platformei chinezeşti.

Citeşte şi:

TikTok este evaluată de investitori la 50 de miliarde de dolari, într-o ofertă de preluare

Licenţa originală de Windows 10 pe care o căutai o poţi avea de la doar 11,78 €

Raed Arafat, postare ironică la adresa „experţilor“ de pe internet: „Aveţi grijă, mulţi comentatori au trecut prin şcoala de medicină Facebook!“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Edmond Wolf
3.08.2020, 09:34:39

„Cu toții suntem de acord că trebuie să existe o schimbare. Președintele poate forța vânzarea sau președintele poate bloca„ aplicația ", a reiterat Steven Mnuchin șeful Rezervei Federale a SUA. Asta se numește furt în stil american sau luarea cu japca. Ne amintim cu toții de cazul Bechtell, nu?

+1 (1 vot)
Modifică Setările