Internet

articolul anterior articolul urmator

O nouă platformă calculează riscul la care te expui, pe tine şi pe cei din jurul tău, de a te infecta şi a răspândi COVID-19

1
5 Jun 2020 12:32:32
Autor: Andrei Brînduşescu

Platforma Your Covid-19 Risk a fost dezvoltată de practicieni în domeniul sănătăţii din întreaga lume, şi te ajută să estimezi ”riscul suplimentar” la care te expui în această perioadă.

Prin efectuarea unui test cu întrebări, utilizatorii pot afla care este riscul lor de a fi infectaţi cu COVID-19, respectiv care este posibilitatea ca ei să transmită virusul altor persoane, în cazul în care au fost deja purtători. Site-ul notează că ”riscul suplimentar” pe care îl calculează se referă la aspect care stau în puterea utilizatorului, şi pe care acesta le-ar putea schimba, neluând în calcul prezenţa unor alte afecţiuni.

”Întrebările din test se bazează pe comportamentele care influenţează contractarea şi răspândirea virusului. Comportamentele pe care le măsurăm cu acest test au fost publicate în articole ştiinţifice, începând cu apariţia COVID-19 în Decembrie 2019” se notează pe pagina principală a site-ului, care este disponibil în 19 limbi, printre care şi română.

În ceea ce priveşte securitatea datelor personale, site-ul asigură că nu colectează informaţii care pot duce la identificarea utilizatorului, răspunsurile fiind anonime. Ele sunt ulterior stocate într-o arhivă de tip Open Access, fiind disponibile gratuit şi permanent pentru oricine, în cadrul unor cercetări ştiinţifice sau pentru elaborarea unor recomandări publice.

Voluntari de pe tot globul au lucrat la această platformă, inclusiv din România, pentru a ajuta la diferitele aspecte ale sale. Testul în sine constă în întrebări legate de comportamentul utilizatorului în această perioadă, iar după completarea sa îi oferă factorii de risc sub o formă asemănătoare exemplului de mai jos.

Pe lângă estimarea riscului la care se supun şi îi supun şi pe ceilalţi, utilizatorii primesc şi sfaturi, privind distanţarea, spălarea mâinilor sau purtarea măştii. Testul oferit de platforma Your Covid-19 Risk este recomandat celor care doresc să verifice din ce categorie de risc fac parte, ce altceva pot face pentru a fi în siguranţă, dar şi celor care doresc să ajute la elaborarea recomandărilor guvernamentale şi publice din această perioadă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Caius Iulius Caesar
5.06.2020, 14:06:19

Platforma este terna si contine informatii si recomandari deja invalidate de statistici: exemplu spalarea excesiva a mainilor nu protejeaza de COVID-19; masca este in proportie de 95% singura protectie eficace, impreuna cu evitarea aglomerarii, transmiterea virusului facandu-se in proportie covarsitoare aerian, prin picaturi. Cu stima