Internet

articolul anterior articolul urmator

Omul care a creat cele mai deranjante reclame online spune cum au apărut

0
15 Aug 2014 12:11:14
Autor: Răzvan Băltăreţu
Unul dintre cele mai enervante lucruri de pe web este explicat de creator.
Unul dintre cele mai enervante lucruri de pe web este explicat de creator.

Dacă ai navigat pe Internet cel puţin câteva ore, e greu să nu fi întâlnit o reclamă de tip pop-up. Creatorul său explică de ce a fost nevoie să creeze astfel de reclame.

Indiferent de browser-ul pe care îl foloseşti sau ce plugin ai instalat, e destul de greu să nu fi experimentat un val agresiv de ferestre pop-up care să te enerveze. Tocmai din acest motiv s-a creat o industrie globală de aplicaţii terţe şi extensii de browser care, printre alte, încearcă să blocheze cât mai multe pop-up-uri, scrie Playtech.

În mod evident, la un moment dat a existat primul pop-up. În speranţa de a afla motivaţia pentru existenţa sa, jurnaliştii de la The Atlantic l-au căutat pe cel care l-a creat. Ethan Zuckerman a explicat că scopul acestui tip de reclame nu era fie mai agresive. Totul a pornit de la website-uri cu conţinut piratat şi pornografie care voiau reclame pe site şi generau suficient de mult trafic încât cineva să caute o soluţie.

Problema majoră a venit în momentul în care nu s-au găsit companii dispuse să-şi afişeze un banner pe un site cu conţinut ilicit pentru că nu doreau să-şi vadă brandul asociat cu aşa ceva. Prin intermediul pop-up-urilor, indiferent de ce tip de pagină era generată, s-a găsit o portiţă pentru problema asocierii implicite. Nimeni nu s-a mai arătat ofuscat când şi-a văzut banner-ul sub forma unei ferestre dedicate.

Mai multe detalii despre acest om şi creaţia sa sunt pe Playtech

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii