Internet

articolul anterior articolul urmator

O nouă campanie caută token-uri Discord şi informaţii despre cardurile de credit

0
3 Aug 2022 20:44:52
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Pe 26 iulie, folosind sistemul automatizat, intern, pentru monitorizarea depozitelor open-source, cercetătorii Kaspersky au identificat o campanie rău intenţionată denumită LofyLife.

Campania a folosit 4 pachete rău intenţionate care răspândesc malware Volt Stealer şi Lofy Stealer în depozitul open-source npm pentru a aduna diverse informaţii de la victime, inclusiv token-uri Discord şi informaţii despre cardul de credit, şi pentru a le spiona ulterior.

Depozitul npm este o colecţie publică de pachete de cod open-source utilizate pe scară largă în aplicaţii web front-end, aplicaţii mobile, roboţi şi routere şi, de asemenea, pentru a servi nenumărate nevoi ale comunităţii JavaScript. Popularitatea sa face campania LofyLife şi mai periculoasă, deoarece ar fi putut afecta mulţi utilizatori ai depozitului.

Sarcina utilă rău intenţionată a constat într-un program malware scris în Python, denumit Volt Stealer, şi un program malware JavaScript numit Lofy Stealer, cu numeroase funcţii.

Volt Stealer a fost folosit pentru a fura token-uri Discord de la echipamentele infectate, împreună cu adresa IP a victimei, şi pentru a le încărca prin HTTP. 

Lofy Stealer, o nouă creaţie a atacatorilor, este capabil să infecteze fişierele clientului Discord şi să monitorizeze acţiunile victimei - detectând când un utilizator se conectează, schimbă detaliile legate de e-mail sau parolă, activează sau dezactivează autentificarea prin mai mulţi factori şi adaugă noi metode de plată, inclusiv detaliile complete ale cardului de credit.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările