Internet

articolul anterior articolul urmator

Orange selectat ca furnizor de public cloud pentru ecosistemele paneuropene de educaţie şi cercetare din România, Republica Moldova, Croaţia şi Cehia

0
9 Jun 2021 11:33:29
Autor: George-Andrei Cristescu
Orange public cloud.
Orange public cloud.

Orange Business Services România a fost selectat de GÉANT, reţeaua paneuropeană pentru e-infrastructură şi servicii dedicate cercetării şi educaţiei, ca unul dintre partenerii săi pentru furnizarea serviciilor de public cloud în programul Open Clouds for Research Environments (OCRE).

OCRE este conceput pentru a oferi instituţiilor academice şi de cercetare toate beneficiile adopţiei platformelor de public cloud, inclusiv securitate sporită, flexibilitate, eficienţă îmbunătăţită şi colaborare pentru proiectele lor.

Programul OCRE îşi propune să accelereze adoptarea serviciilor de public cloud în comunitatea europeană de cercetare prin reunirea furnizorilor importanţi de cloud cu grupuri de observare a Pamântului, sănătate, cercetare şi educaţie. Acordul, realizat la nivelul grupului Orange, permite Orange Business Services să vândă serviciul Flexible Engine către instituţiile de educaţie şi cercetare care fac parte din reţeaua ARNIEC (Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare) şi către peste 8000 de instituţii europene şi să faciliteze sprijin local Orange Business Services, la nivelul ţărilor în care compania este prezentă.

Orange Business Services România va furniza platforma de public cloud Flexible Engine către instituţiile de cercetare şi educaţie din România, Republica Moldova, Croaţia şi Republica Cehă. În România, Flexibile Engine poate fi accesat de un grup de 18.000 de instituţii de cercetare şi educaţie.

Flexible Engine, soluţia Orange Business Services de public cloud, este un tip de infrastructură capabilă să susţină cele mai noi tehnologii precum managementul big data, inteligenţă artificială (AI) având un perimetru de securitate care garantează siguranţa platformei. Gândită, construită şi operată de Orange pe tehnologia OpenStack, platforma are şase centre de date în Europa şi este dezvoltată în conformitate cu cerinţele GDPR.

Prin utilizarea Flexible Engine, aplicaţiile instituţiilor europene sunt stocate în centrele de date Orange Business Services din Europa şi susţinute prin infrastructura globală unificată pentru a funcţiona optim. Platforma de public cloud este securizată anti-DDOS şi permite gestionarea aplicaţiilor de monitorizare, alertare şi rezilienţă. De asemenea, asigură o disponibilitate de 99,99% a serviciilor din cloud.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările