Internet

articolul anterior articolul urmator

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, atacată de un grup de hackeri. Astfel de tentative s-au dublat în perioada pandemiei

0
24 Mar 2020 10:56:16
Autor: News.ro
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Directorul pentru securitate cibernetică al OMS, Flavio Aggio, a spus că nu se cunoaşte identitatea hackerilor care au încercat să acceseze reţeaua informatică a OMS, dar efortul lor nu a reuşit.

Hackeri de elită au încercat să acceseze reţeaua informatică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la începutul lunii martie, pe fondul unei creşteri de peste două ori a atacurilor cibernetice de la declanşarea epidemiei de coronavirus, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Aggio a avertizat că tentativele de hacking împotriva agenţiei şi a partenerilor acesteia au crescut în contextul eforturilor de combatere a extinderii coronavirusului care a ucis peste 15.000 de oameni la nivel mondial.

Tentativa de atac de la OMS a fost comunicată Reuters de către Alexander Urbelis, un expert în securitate cibernetică şi avocat la Blackstone Law Group din New York, care urmăreşte activităţile suspecte de înregistrare a domeniilor pe internet.

Urbelis a declarat că a observat activitatea suspectă în jurul datei de 13 martie, când un grup de hackeri pe care îl urmărea a activat un site maliţios care imita sistemul intern de email al OMS.

”Am realizat destul de rapid că este un atac în direct împotriva OMS, pe fondul pandemiei”, a explicat acesta.

Urbelis a mai spus că nu ştie cine este răspunzător de atac, dar alte două surse au arătat că suspectează un grup avansat de hackeri cunoscut drept DarkHotel, care efectuează operaţiuni de spionaj cibernetic cel puţin din 2007.

Mesajele trimise la adrese de email ale hackerilor nu au primit răspuns.

Informaţiile oferite de Urbelis au fost confirmate de directorul pentru securitate cibernetică a OMS, Flavio Aggio.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii