Internet

articolul anterior articolul urmator

Piaţa românească de case inteligente creşte cu 30% pe an

0
16 Sep 2019 17:37:13
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO Legrand
FOTO Legrand

Potrivit Legrand, o companie de origine franceză specializată în infrastructuri electrice şi digitale, segmentul de case inteligente (smarthome) din România creşte cu 30% pe an.

Legrand este unul din jucătorii de pe piaţa echipamentelor inteligente pentru locuinţe, prin intermediul soluţiilor sale integrate MyHOME.

Unul dintre proiectele unde sunt accesibile soluţiile MyHome Legrand este complexul rezidenţial Casa del Mar din Mamaia, unde apartamentele sunt cablate complet pentru instalarea soluţiilor de automatizare. 

“Practic, cu o investiţie care e mai mică decât cea într-un telefon de ultimă generaţie, poţi să-ţi transformi casa într-una conectată - cu schimbări mult mai vizibile şi mai plăcute în viaţa ta. În plus, soluţiile noastre aduc economii importante ale consumului de energie electrică, de până la 30%” a adăugat Călin Paşcalău, Director General Legrand România.

Funcţionalităţile complete ale soluţiei MyHome sunt: controlul iluminatului, automatizarea storurilor şi a draperiilor, a uşilor de la garaj, setarea temperaturii, a fundalului sonor, precum şi gestiunea energiei. Soluţia este modulară şi poate fi montată extrem de simplu de către un instalator, cu condiţia dotării locuinţei, în prealabil, cu un cablaj special.

Pentru utilizatori, folosirea soluţiei implică doar instalarea aplicaţiei dedicate MyHOME Up, disponibilă în Play Store şi Apple Store şi configurarea setărilor dorite pentru fiecare încăpere.

Utilizatorii îşi pot crea scenarii, care pot fi configurate în funcţie de mai mulţi parametri: geolocaţie, momentul zilei sau condiţii meteo. Un scenariu pentru momentul întoarcerii de la birou poate să includă: o anumită temperatură în fiecare cameră în care soluţia e instalată, muzică preferată, un nivel al iluminării care să relaxeze, chiar şi deschiderea uşii de la garaj sau funcţionarea unei prize care până în acel moment fusese oprită, în momentul în care utilizatorul este la o distanţă de 500 metri de casă.

Un alt produs Legrand, care poate fi integrat în cadru soluţiei MyHOME sau instalat separat este videointerfonul conectat. Prin intermediul acestuia utilizatorii pot vedea pe ecranul smartphone-ului, chiar şi atunci când nu se află acasă, cine este la uşă şi pot decide dacă să permită accesul în locuinţă respectivei persoane.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii