Platforma afostodata.net lansează o colecţie de poveşti audio şi în limbaj mimico-gestual despre personalităţi române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
afostodata.net

Colecţia ”Români de poveste” conţine 5 poveşti audio şi în limbaj mimico-gestual pe înţelesul copiilor despre viaţa unor oameni excepţionali: Ion Creangă, George Enescu, Nadia Comăneci, Henri Coandă şi Ştefan cel Mare.

Asociaţia pentru Educatie Digitală Bigger Picture dezvoltă din iunie 2018 proiectul afostodată.net, o platformă online gratuită unde poveştile sunt reinterpretate într-o variantă apropiată limbajului de astăzi şi traduse, pentru prima dată în România, în limbaj mimico-gestual românesc pentru comunitatea de copii cu deficienţe de auz.

Proiectul Români de poveste a pornit din dorinţa de a crea un conţinut nou, valoros, despre români cu care ţara se mândreşte, modele inspiraţionale pentru copii şi adulţi deopotrivă. Indiferent că au făcut performanţă în sport, au inventat lucruri noi sau au compus muzică, aceşti oameni au pus România pe harta lumii.„Vrem să îi inspirăm pe copii să viseze şi să înţeleagă că şi ei pot schimba lumea în care trăiesc, aşa cum fac şi personajele din poveştile noastre" spune echipa A fost odată.

Povestea lui George Enescu va fi ascultată la evenimentul de lansare

Lansarea va avea loc pe 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, la Muzeul Naţional George Enescu, sala Cantacuzină, ora 11.00, unde este pregătită o întâlnire mixtă între copii care aud şi copii deficienţi de auz, cu poveşti şi activităţi pe care le pot face împreună.

Toţi copiii se vor putea bucura de povestea marelui compozitor George Enescu: aceasta va fi citită de celebrul violinist Alexandru Tomescu şi interpretată în limbaj mimico-gestual românesc de Lena Lazăr Dermengiu. Participarea la eveniment este gratuită.

afostodata.net

Români de poveste este un proiect naţional care se adresează prin conţinut audio şi video tuturor copiilor de vârste mai mari şi mai mici, finanţat de Start ONG, cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

În România sunt înregistrate 23.000 de persoane cu deficienţă de auz şi cca. 9000 de persoane cu surdocecitate, o combinaţie de deficienţe de văz şi auz, cu diferite grade de manifestare. Dintre aceştia, mai mult de 2000 sunt copii.

Cele cinci poveşti vor putea fi folosite gratuit în clasă sau acasă, direct de pe www.afostodata.net, dar pot fi şi descărcate pe telefon, tabletă sau laptop. În plus, conţinutul audio este disponibil ca Podcast în iTunes şi pe Spotify.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite