Internet

articolul anterior articolul urmator

Platforma afostodata.net este acum mijloc de învăţământ omologat de Ministerul Educaţiei pentru copiii cu deficienţe de auz şi văz

1
2 Apr 2020 17:33:59
Autor: Andrei Brînduşescu

Platforma online a primit acordul pentru a fi utilizată în învăţământul preuniversitar, pentru copii deficienţi de auz şi vedere, dar şi în învăţământul de masă.

Comisia de omologare a constatat că secţiunea Şcoala de Poveşti conţine texte cu limbaj adaptat vârstei şi capacităţii de înţelegere a copiilor de clasa a V-a, atât pentru cei cu deficienţe de auz, vedere, cât şi pentru cei din sistemul de masă.

Şcoala de Poveşti este un proiect realizat cu sprijinul Fundaţiei Orange. Şi curprinde texte literare de clasa a V-a atât în format audio, cât şi în limba semnelor, dar şi teste de evaluare a competenţelor de înţelegere a mesajului scris/oral, într-o formă grafică atractivă.

„Suntem bucuroşi că am primit această recunoaştere, mai ales că în România există atât de puţine platforme cu conţinut adaptat copiilor cu deficienţă de auz sau de vedere. Acest lucru s-a văzut mai ales în această perioadă de pandemie când, în ciuda multitudinii de soluţii on-line şi de învăţâmânt la distanţă, pentru aceşti copii nu s-au conturat resurse educaţionale care să le permită continuarea procesului de învăţare acasă. Sperăm să fim un sprijin real pentru ei, pentru profesorii şi părinţii lor şi să trecem în felul acesta mai uşor peste această încercare”, spune Măriuca Mihăilescu, manager de proiect.

Conţinutul este gratuit

Conţinutul site-ului a fostodata.net poate fi accesat gratuit şi descărcat, pentru a putea fi folosit în absenţa conexiunii la internet pe telefon, pe tableta sau pe PC. În plus, conţinutul audio este disponibil şi ca Podcast în iTunes şi Spotify.

În România sunt înregistrate 23.000 de persoane cu deficienţă de auz şi cca. 9000 de persoane cu surdocecitate, combinaţie deficienţe văz şi auz, cu diferite grade de manifestare. Dintre aceştia mai mult de 2000 sunt copii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Jorj
2.04.2020, 19:30:45

Poate are autorul aceste informatii, dar care sunt cauzele cele mai frecvente ale acestor probleme la copiii din Romania? E o problema care nu discrimineaza intre clasele sociale?