Internet

articolul anterior articolul urmator

Premiile EuroCloud România 2014

0
23 Jul 2014 10:36:03
Mircea Goia
Cloud computing
Cloud computing

Pentru al doilea an consecutiv, asociaţia EuroCloud România organizează competiţia premiilor naţionale EuroCloud. Scopul acestei competiţii este de a evidenţia business case-urile inovatoare, performanţele industriei româneşti de cloud şi de a promova un climat competiţional în cadrul industriei româneşti de cloud computing. Data limită de înscriere: 31 Iulie 2014.

Câstigatorii din România vor merge mai departe în competiţia europeană, competiţie ai cărei câştigători vor fi anunţaţi în cadrul unei gale speciale la Congresul EuroCloud, Luxemburg, 30 Septembrie 2014. 
  
 Participarea la premiile EuroCloud România este gratuită şi deschisă tuturor furnizorilor de servicii cloud care operează în România.
 
Perioada în care se acceptă candidaturi pentru premiile EuroCloud România 2014 este din 1 mai până pe 31 iulie 2014. 
 
Pentru furnizorii de servicii cloud categoriile puse în competiţie sunt: 
  
 - Cel mai bun serviciu SaaS de pe piaţă  
 - Cel mai bun serviciu IaaS/PaaS de pe piaţă 
  
 
 
În acest an categoria de "Cel mai bun serviciu Cloud" s-a împărţit în 2 premii diferite, bazat pe experienţa premiilor din 2013 când feedback-ul juriilor din toate ţările a fost că este foarte greu să facă o comparaţie obiectivă între serviciile de aplicaţii versus cele de infrastructură. 
 
Aceste două premii, pentru fiecare categorie, vor recunoaşte serviciul de cloud care a€“ în opinia juriului este cel mai distinctiv ca funcţionalităţi şi ca posibilitate de adopţie în piaţă.  
 
Juriul va examina potenţialul serviciului de a fi aceptat în mare măsură de către piaţă românească şi natura funcţionalităţilor oferite. De asemenea vor fi notate caracteristici cum ar fi conectivitatea şi interoperabilitatea serviciului, folosirea eficientă a serviciilor de data center şi conformitatea cu cerinţele de securitate a datelor şi privacy. 
 
Categoria Start-up, care se adresa celor mai active companii de cloud înfiinţate de cel mult trei ani 3 ani, a fost împărţită în acest an în 2 categorii.  
 
- „cel mai inovativ” -€“ premiu care caută să recunoască inovaţia şi gândirea de viitor în serviciile de cloud. Acest premiu va avea un focus special pe originalitatea şi creativitatea ofertelor împreună cu viziunea pentru viitor.   
 
 - „cel mai bun potenţial de business” - va recunoaşte caracteristici ca: viabiliatea ofertei, strategia de marketing, piaţă adresată şi potenţialul impactului comercial. 
  
Se caută şi exemple concrete în care serviciile de cloud au fost folosite de către sectorul public şi vom analiza aborarea de business. Juriul va evalua şi potenţialele beneficii care pot fi obţinute şi avantajele pe care este servicii le-au adus instituţiilor publice.
 
Pentru utilizatorii de cloud există premiul „serviciul de cloud cu cel mai mare impact în business”. 
 
Această categorie se adresează pionerilor în adopţia serviciilor cloud a€“ celor care prin adopţia şi introducerea unuia sau mai multor servicii cloud au obţinut beneficii semnificative în companie.  
 
Juriul va analiza beneficii ca: poziţionare mai bună pe piaţă, îmbunătăţirea eficienţei: o productivitate mai bună sau procese mai rapide. 

Cine poate candida? 

Pot candida toate companiile româneşti sau cu o filială deschisă în România, care au în ofertă un serviciu de tip cloud (Saas, Iaas sau Paas) sau care au implementat proiecte cloud în mediul privat sau administraţia publică românească. 
 
Câştigătorii premiilor EuroCloud România vor putea să între în competiţia EuroCloud Europa (intrarea fiind condiţionată de o taxă de participare de 375 Euro - câstigatorii de la categoria Startup vor avea taxa plătită de Eurocloud România) şi vor putea să îşi prezinte compania în cadrul Congresului EuroCloud 2014. 
  
Companiile care ajung în lista scurtă a premiilor EuroCloud Europa (anunţ programat pentru 15 Septembrie 2014) sunt aşteptate să trimită un reprezentant la Gala Premiilor EuroCloud a€“ eveniment care va avea loc în Luxemburg pe 30 Septembrie 2014. 
  
Toate aplicaţiile trebuie să fie trimise în limba engleză. 

De ce să candidaţi? 

În fiecare an, premiile EuroCloud aduc în prim-plan cele mai inovatoare companii şi business case-uri de cloud. Acestea beneficiază de o mediatizare intensă atât în România cât şi la nivel european şi aduc sub lumina reflectoarelor cei mai buni candidaţi selecţionaţi la nivel naţional. Candidaturile nominalizate de către juriu vor fi publicate pe tot parcursul anului pe siteul EuroCloud România în secţiunea Premiile EuroCloud. Pe lângă aceste avantaje, candidaţii nominalizaţi îşi vor putea prezenta soluţiile  în cadrul conferinţei anuale a EuroCloud România, organizate la începutul lunii octombrie 2014. 
  

Cum candidaţi? 

Candidaţii trebuie să completeze un formular şi să pună la dispoziţie o prezentare a soluţiei proprii de cloud (dacă e posibil, un demo), care să răspundă la o serie de criterii disponibile pe site-ul EuroCloud România. 
 
Aplicaţiile vor fi evaluate în funcţie de mai multe criterii, aplicabile în funcţie de categoria de premii. 
  
Pentru a uşura sarcina juriului, asiguraţi-vă că în descrierea serviciului de cloud din candidatura voastră menţionaţi modul în care soluţia răspunde la aceste criterii: 
 
 - Calitate şi profesionalism al candidaturii 
 - Creativitate şi originalitate a serviciului 
 - Focus pe viitor, potenţial al serviciului 
 - Perspective pentru acceptarea pe scară largă a serviciului în piaţă 
 - Funcţionalităţi oferite 
 - Conectivitate şi interoperabilitate 
 - Utilizare raţională a resurselor în datacenter 
 - Conformitate cu regulile de securitate a datelor şi protecţia datelor şi compliance 
 - Nevoia de business 
 - Beneficiul obţinut de către client 
 - Avantaje competitive pentru client 
 - Beneficiul obţinut în marketing / vânzări 
 - Nota personală a evaluatorului 

Cine decide?  

EuroCloud România a reunit un juriu independent format din experţi cloud, persoane recunoscute pentru experienţa şi angajamentul lor pentru cloud computing. Juriul va examina candidaturile depuse până pe 31 iulie şi vor delibera până pe 15 august pentru a decide cine vor fi câstigatorii de anul acesta. 
  
Vedeţi cine a câştigat competiţia în 2013. Înscrierea se poate face aici.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările