Programul Bursele ANIS 2020 începe de astăzi. Sponsorizări în valoare de 5000 de euro pentru cadrele universitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a treia ediţie a programului Bursele ANIS 2020 debutează astăzi, cadrele didactice din toată ţara având la dispoziţie două săptămâni pentru a-şi depune proiectele, cele mai bune beneficiind de o sponsorizare în valoare de 5000 de euro, oferită de companii pentru desfăşurarea activităţilor didactice în domeniul IT.

Programul Bursele ANIS a fost lansat în anul 2018 la iniţiativa ANIS pentru a stimula eforturile cadrelor didactice – lectori şi asistenţi universitari – în introducerea în curricula universitară a celor mai noi tehnologii din industrie şi unor tehnici de predare inovative. Programul se derulează la nivel naţional, cadrele didactice calificate beneficiind de o sponsorizare a activităţii didactice în valoare de 5.000 euro.

În cadrul primelor două ediţii Bursele ANIS s-au calificat 22 de proiecte depuse de cadre didactice din 17 facultăţi din România. Valoarea totală a burselor acordate se ridică la 110.000 de euro.

Pentru a fi eligibili, candidaţii trebuie să deţină titlul de doctor şi gradul didactic de lector universitar, iar vârsta nu trebuie să depăşească 40 de ani. Cursurile propuse de aceştia trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligenţă Artificială (AI), Machine Learning (ML), Fintech, HealthTech şi Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăţile non-IT).

În program se pot înscrie şi asistenţii universitari, care pot propune soluţii pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmând ca sponsorizarea să se împartă în funcţie de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenţii universitari). Detaliile complete de eligibilitate se găsesc la anis.ro/programe.

Candidaţii vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicaţiei scrise şi a unui clip video în care vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului. Ulterior, finaliştii vor susţine un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Data limită pentru înscrierea proiectelor este 15 septembrie 2020, iar regulamentul programului şi criteriile de evaluare pot fi consultate aici.

Comitetul de evaluare este format din: Prof. Dr. Lenuţa Alboaie – Universitatea Al. Ioan Cuza din Iaşi, Dr. Răzvan Bologa – Academia de Studii Economice, Radu Constantinescu – Qualitance, Cătălina Dodu – Atos, Conf. Dr. Marc Francu – Universitatea de Vest, Dr. Radu Gramatovici, Universitatea din Bucureşti, Daniel Ilinca - Softbinator Technologies, Vasile Manta – Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iaşi, Ion Moldoveanu - Deutsche Bank Global Technology, Dr. Simona Motonga – Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, Prof. Dr. Răzvan Rughiniş – Universitatea Politehnica din Bucureşti, Dr. Honoriu Vălean – Universitatea Tehnică Cluj, Prof. Dr. Radu Vasiu – Universitatea Politehnica din Timişoara.

La primele 2 ediţii au fost selectate cadre didactice din cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din România: universităţile „Politehnica” din Bucureşti şi Timişoara, ASE, UNATC din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, universităţile “Al. I. Cuza” şi „Gheorghe Asachi” din Iaşi, “Transilvania” din Braşov, „Tehnică” şi „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea din Bucureşti

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite