Internet

articolul anterior articolul urmator

Schimbare la conducerea uneia dintre cele mai mari companii din tech. Sundar Pichai, CEO-ul Google, devine şi CEO al Alphabet

0
4 Dec 2019 10:53:25
Autor: Andrei Brînduşescu

Într-un comunicat de presă publicat astăzi, Alphabet a anunţat o modificare la vârful companiei, CEO-ul Google, Sundar Pichai, devenind acum şi CEO-ul Alphabet.

Larry Page şi Sergey Brin au avut un grad mare de implicare încă de la fondarea companiei, în 1998, când aceasta se numea Google. În 2015, o restructurare corporatistă a transformat Google în Alphabet, aceasta din urmă devenind companie-mamă a fostelor filiale Google. Tot atunci, Page şi Brin au devenit CEO, respectiv preşedinte al Alphabet.

La patru ani de la tranziţia menţionată, co-fondatorii companiei se retrag din aceste poziţii, însă vor ocupa în continuare locuri în consiliul de administraţie. ”Nu am fost niciodată genul de persoane care să se agaţe de poziţii de management atunci când credem că există o modalitate mai bună de a conduce compania. Iar Alphabet şi Google nu mai au nevoie de doi CEO şi un preşedinte. De acum, Sundar va fi CEO atât în cadrul Google, cât şi în cadrul Alphabet.” au menţionat cei doi într-o postare pe blog-ul Google.

Nu se ştie pentru moment dacă Sundar va primi două salarii, câte unul pentru fiecare rol pe care îl are în cadrul Google şi Alphabet, deşi este foarte probabil ca indianul să urmeze exemplul lui Page care, în postura de CEO al Alphabet, avea un salariu simbolic, de doar 1 dolar pe an.

Pichai s-a declarat încântat cu privire la noile sale atribuţii, lăudându-i pe Brin şi Page, despre care a spus că ”datorită lor, avem o misiune fără de sfârşit, o cultură bazată pe colaborare şi explorare. Este o fundaţie puternică, pe urma căreia vom continua să construim”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările