Internet

articolul anterior articolul urmator

Site-ul oficial pentru completarea online a declaraţiei pe proprie răspundere şi a adeverinţei de la angajator. Platforma e creată de STS

3
28 Mar 2020 14:36:45
Autor: George-Andrei Cristescu

Platforma electronică formular.sts.ro  pentru completarea online a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a adeverinţelor de angajator este activă începând de sâmbătă, anunţă Grupul de comunicare stratetigică.

Platforma operaţionalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale le permite cetăţenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite şi, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menţionăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.
 
Este foarte important de menţionat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului. 
 
Pe timpul verificărilor făcute de autorităţi, persoanele pot prezenta declaraţia pe proprie răspundere/adeverinţa de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.
 
Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale. 
 
În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR şi cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.
 
De pe platorma stirioficiale.ro pot fi descărcate în continuare modelele declaraţiilor pe proprie răspundere / adeverinţe angajator, în format PDF, care pot fi completate ulterior descărcării fişierelor. 
 
În cazul platformei formular.sts.ro completarea datelor se realizează anterior generării şi descărcării documentului în format PDF. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Carmen Florea
28.03.2020, 16:45:16

Sa o scoatã Românii la imprimantâ A4 si sa o foloseasca la Wc cu declarația lor cu tot .

0 (2 voturi)
Daniel P
28.03.2020, 18:30:43

Comentariu considerat abuziv.

Popa Ion
28.03.2020, 19:38:39

Comentariu considerat abuziv.